Range Rover páté generace vstoupil na český trh. Větší luxus a modernější technologie doprovází zdražení o 300 tisíc

46 nových názorů
  • Nový Range Rover oficiálně vstoupil na český trh. Nejlevnější provedení stojí 3,2 milionu korun

  • Range Rover má základní cenu mnohem výše než konkurenční Mercedes-Benz GLS nebo BMW X7

  • Za prodloužený rozvor náprav se připlácí zhruba 300 tisíc, třetí řada sedadel stojí 70 tisíc 

Land Rover oficiálně uvedl na český trh pátou generaci své vlajkové lodi. Nový Range Rover slibuje celou řadu zajímavých věcí, ale tomu také odpovídá cena. Nejdostupnější varianta vybavená řadovým naftovým šestiválcem o výkonu 249 koní vás vyjde na 3 241 132 Kč včetně DPH. Pokud se nebudete chtít příliš omezovat, není problém s výslednou konfigurací vašeho automobilu překonat i pětimilionovou hranici.

Základní cena 3,2 milionu korun znamená v porovnání s odstupujícím provedením zdražení přibližně o 300 tisíc. Mimochodem, nejdostupnější varianta končícího Range Roveru je vybavena naftovým motorem D300. Jde o stejný mild-hybridní agregát, jaký využívá i aktuální novinka. Jenže nový Range Rover startuje se slabším dieselem D250. Za motorizaci D300 zaplatíte minimálně 3 337 404 Kč.

Range Rover do hodně velké nepohody projede všude a zvládne palbu Kalašnikovem
Přečtěte si také:

Range Rover do hodně velké nepohody projede všude a zvládne palbu Kalašnikovem

Ve srovnání s konkurenčními modely Mercedes-Benz GLS a BMW X7 je základní cena nového Range Roveru nastavena podstatně výše. Například dieselové BMW X7 v provedení xDrive40d o výkonu 340 koní začíná částkou 2 289 300 Kč. Range Rover ovšem ve větší míře sází na luxus. Nabídku brzy rozšíří také dva plug-in hybridy a do tří let přijde i čistě elektrický pohon.

Kromě standardní karoserie lze zvolit verzi s prodlouženým rozvorem náprav. Ta je dostupná od 3 524 598 Kč. V kombinaci s prodlouženým rozvorem je pak vůbec poprvé v historii Range Roveru k dispozici také sedmimístný interiér. Příplatek za třetí řadu činí 72 203 Kč. Částka to rozhodně není zanedbatelná, zadní sedačky jsou ale ovládány elektricky a instalaci třetí řady navíc doprovází ještě další úpravy automobilu. Kompletní ceník Land Rover zatím na svých stránkách nemá, k dispozici je ale konfigurátor.

Nový Range Rover se českým novinářům poprvé ukázal v showroomu Albion Cars v Průhonicích kousek od Prahy. Zástupci tohoto dealera během tiskové konference potvrdili, že na britskou novinku už přijali stovku objednávek. Naživo působí Range Rover opravdu majestátně. Snad se brzy s nováčkem v nabídce automobilky Land Rover svezeme. Naše očekávání rozhodně nejsou malá.

Všechny technické podrobnosti týkající se nové generace Range Roveru najdete v našem starším článku:

Nový Range Rover vypadá skvěle, může mít sedm míst, řízení všech kol nebo motor BMW. Elektrická verze přijde do tří let
Přečtěte si také:

Nový Range Rover vypadá skvěle, může mít sedm míst, řízení všech kol nebo motor BMW. Elektrická verze přijde do tří let

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?