Range Rover slaví padesátiny speciální edicí. Vznikne 1970 kusů

17.06.2020
přidejte názor
  • Luxusní SUV Range Rover slaví 50 let od představení svého prvního modelu

  • Hranatý vůz měl být alternativou k Land Roverům, hlavně z hlediska pohodlí pro posádku

  • Novinka bude kusově omezena, dostane unikátní laky a specifické doplňky

Historie Range Roveru se začala psát přesně před 50 lety. Dne 17. června 1970 se totiž světu představilo auto, které se mělo stát alternativou k drsnému off-roadu Land Rover Series II A a III. Automobilka chtěla lépe situovaným lidem nabídnout více komfortu při zachování schopností v terénu. První model byl třídveřový, pětidveřová varianta se objevila až později.

Land Rover se rozhodl na svou historii zavzpomínat speciální edicí velkého Range Roveru. Ta se jmenuje jednoduše Fifty a její produkce bude omezena na 1970 kusů, což má logicky evokovat rok vzniku tohoto modelu. K mání bude v krátkém i prodlouženém provedení.

Za volantem Range Roveru Velar SVA Dynamic Edition: Do roka a do dne
Přečtěte si také:

Za volantem Range Roveru Velar SVA Dynamic Edition: Do roka a do dne

O úpravu se postaralo oddělení Special Vehicle Operations. Namíchalo několik zajímavých laků včetně modrého Tuscan Blue, který se inspiroval u původního vozu. K dostání ale budou i další barvy, ať už jde o Bahama Gold nebo Davos White. Vzniknou ale v menším množství kusů. Dál pak budou na výběr Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba nebo Santorini Black. Už názvy barev evokují luxus.

A ten své posádce Range Rover Fifty rozhodně poskytne. Vychází totiž z prémiové výbavy Autobiography. Kabina může mít podobný barevný odstín kůže jako původní Range Rover. U voliče automatu pak najdete plaketu s pořadovým číslem vozu. O její vzhled se postaral šéfdesignér Gerry McGovern.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?