Na internetu se objevila Lada Niva z roku 1980 v naprosto zachovalém stavu. Prodávající si ale vůz cení na šest milionů

23.05.2023
1 nový názor

Není to tak dávno, co tuzemské fanoušky zaujala řecká Škoda Favorit ve stavu zcela nového vozu. Teď je v podobném stavu nabízena Lada Niva. Požadovaná cena je ale vyloženě extrémní. 

České fanoušky minulý rok zaujala zpráva o neuvěřitelně zachovalé Škodě Favorit, která byla prodávána v Řecku. Vůz měl najeto pouze 34 km a nakonec byl vydražen za v přepočtu 600 tisíc. Pro mnohé to byla neuvěřitelně vysoká částka. Nedávno mimochodem na tento exemplář upozornila na svých oficiálních stránkách samotná Škoda, která ho označila za vůbec nejzachovalejší Favorit. Teď je k dispozici něco podobného pro fanoušky slavného off-roadu Lada Niva. Jen ta částka je násobně větší. 

V Rusku se totiž objevila na prodej Lada Niva z roku 1980 v jasně červené barvě. Nabízený exemplář údajně do dnešních dnů najel pouze 220 km. Podobně jako zmíněná Škoda Favorit má i tato Niva spoustu drobností typu ochranných igelitů odkazujících na stav nového vozu, přestože samotné auto už je staré přes 40 let. Podle informací z inzerátu na webu Avto.ru je nabízená Niva v Toljatti, kde má Lada svůj závod. 

Jakou cenu má téměř nejetá Škoda 105S? Na aukci v Lysé nad Labem byl mimořádně zachovalý kus prodán za 605 tisíc
Přečtěte si také:

Jakou cenu má téměř nejetá Škoda 105S? Na aukci v Lysé nad Labem byl mimořádně zachovalý kus prodán za 605 tisíc

Na netradiční nabídku upozornila řada zahraničních magazínů, a to dokonce včetně australského webu Drive. Tito kolegové o nabízené Nivě píší jako o autě, které ve všech směrech odpovídá současné nové Nivě, ovšem s výjimkou ceny. 

Právě ta bude bezesporu velkým problémem, protože zatímco nově vyrobenou Nivu si dnes (dokonce i na českém trhu) můžete pořídit za necelých 500 tisíc, prodávající si cení svůj více než čtyřicet let starý exemplář na 23 milionů rublů, což je podle aktuálního kurzu zhruba 6,3 milionu korun. A za takové peníze si můžete koupit supersport, daleko zajímavějšího veterána nebo třeba pořádně vybavené BMW XM. 

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?