Byl pro vás Range Rover Evoque Convertible moc drahý? VW představí řešení na frankfurtském autosalonu

přidejte názor
  • Volkswagen představí na frankfurtském autosalonu kromě jiného také model T-Roc opatřený plátěnou střechou

  • Do prodeje dorazí T-Roc Cabriolet na jaře příštího roku 

  • Na výběr budou motory 1.0 TSI a 1.5 TSI, respektive verze Style a R-Line

Hlavní novinkou nadcházejícího frankfurtského autosalonu bude v případě automobilky Volkswagen elektromobil ID.3, nicméně tato německá značka má nachystané i další premiéry. Jednou z nich je nová verze kompaktního crossoveru T-Roc, která se ve Frankfurtu představí jako kabriolet opatřený plátěnou stahovací střechou.

Tedy abychom byli úplně přesní, Volkswagen T-Roc Cabriolet se ukáže jako „koncept blízký sériové výrobě“, jak uvádí tisková zpráva. Přesto je na první pohled jasně patrné, že se toho už moc nezmění. Takže pokud jste nějaký podobný vůz chtěli a Nissan Murano CrossCabriolet byl na vás moc ošklivý, zatímco Evoque Convertible zase moc drahý, tohle by mohlo být to správné řešení. Do prodeje se novinka dostane na jaře příštího roku.

Test Range Rover Evoque Convertible: Kodiaq naopak
Přečtěte si také:

Test Range Rover Evoque Convertible: Kodiaq naopak

T-Roc v rámci přeměny z klasického crossoveru na kabriolet prošel obvyklými změnami. Karoserie byla dále vyztužena a pevnější je také rám čelního okna, což bude v praxi znamenat vyšší hmotnost. O kolik je ale T-Roc Cabriolet těžší, to Volkswagen zatím neprozradil. Každopádně stažení plátěné střechy zabere pouze devět sekund a provádět se může do rychlosti 30 km/h.

Volkswagen nabídne dvě motorizace a dvě výbavy. Zájemci budou moci sáhnout po tříválci 1.0 TSI naladěném na 85 kW (115 k), respektive po čtyřválcové jednotce 1.5 TSI disponující výkonem 110 kW (150 k). Pokud jde o výbavy, na trh přijde T-Roc Cabriolet v provedení Style a R-Line. První jmenovaná verze má být o designu, ta druhá přidá důraz na sportovní stránku věci. Kromě různých doplňků jde především o progresivní řízení a tužší naladění podvozku.

Pro připomenutí, autosalon ve Frankfurtu začíná 12. září. Kromě nového T-Rocu Cabriolet nebo ID.3 se zde ukáže i elektrické Porsche Taycan, expresní plug-in hybridy Cayenne Turbo S E-Hybrid a Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé nebo nová generace Land Roveru Defender.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?