Třídveřový Range Rover Evoque končí. Kabriolet však v nabídce zůstane

11.06.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Třídveřový Range Rover Evoque mizí z nabídky

  • Neobvyklý kabriolet se ale prodává dál

  • Příští rok by se měla představit nová generace

Slabé prodeje a přípravy nové generace kompaktního luxusního SUV Range Rover Evoque stojí za ukončením výroby třídveřové varianty. Model je na trhu od roku 2011 a už se blíží nejvyšší čas na uvedení nové generace, kterou očekáváme příští rok. Ta už se ale v třídveřové variantě nabízet nebude. Automobilka zůstane jen u obvyklého pětidveřového uspořádání.

Range Rover Evoque s trojicí dveří skončil nejprve v USA, nyní se značka rozhodla ukončit prodeje po celém světě. V Evropě navíc prodeje celé modelové řady Evoque poklesly meziročně o 11 %. Kabriolet ale v nabídce zůstane minimálně do roku 2020, píše britský Autocar.

Doporučujeme: Jaguar E-Pace opravdu není jen převlečený Range Rover Evoque (první jízdní dojmy)

Podle Autocaru je až 95 % prodejů Evoqu zastoupeno právě pětidveřovým provedením. Třídveřové „sportovní“ varianty aut jsou ohrožený druh a poslední dobou skončilo mnoho dřívě tradičních třídveřových provedení. Nekoupíte třídveřový Focus, Golf, ale ani modely jako VW Scirocco nebo Audi A3. BMW už neprodává třídveřovou řadu 1 a tak dále.

Třídveřové modely nejsou oblíbené ani na trhu ojetin. I to může mít dopad na prodeje nových aut, protože zákazníci se obávají výraznějšího poklesu hodnoty či obtížnějšího dalšího prodeje.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?