Autosalon Ženeva 2018: Novinky od A do Z a klíčové informace pro návštěvníky

28.02.2018
přidejte názor
Autor: Redakce

[su_label type="info"]TIP[/su_label] Galerii otevřete klepnutím na první obrázek

[su_label type="info"]TIP[/su_label] Galerii otevřete klepnutím na první obrázek

  • Autosalon v Ženevě začíná 5. března večer prvními prezentacemi

  • My budeme přímo z autosalonu 6. a 7. března přinášet živé zpravodajství

  • Pro veřejnost je otevřeno od 8. do 18. března

Už brzy otevře své brány 88. mezinárodní autosalon v Ženevě, nejsledovanější „jarní“ akce svého druhu na evropské půdě.

Pro veřejnost začíná autosalon 8. března a končí 18. března. Novináři se dostanou ale na autosalon už večer 5. března a do 7. března budeme průběžně sledovat všechny novinky. Pokud plánujete cestu, počítejte se vstupným 16 švýcarských franků. Od pondělí do pátku je otevřeno od 10:00 do 20:00, v sobotu a v neděli od 9:00 do 19:00. Aktuální informace ohledně parkování, vstupného a online prodeje vstupenek naleznete na oficiálních stránkách autosalonu.

Všechny průběžně aktualizované autosalonové novinky můžete sledovat u nás pod štítkem Autosalon Ženeva 2018. Zde je přehled těch nejočekávanějších:

Audi A6 2018 

Nová generace modelu A6 přináší opět armádu bezpečnostních a asistenčních systémů. Nechybí ani mild-hybridní pohon jako u nové A8. V nabídce ale zůstávají populární diesely TDI včetně šestiválců.

BMW X4 2018

BMW bude mít v Ženevě napilno. Vedle nové generace cropssoveru X4 se poprvé na evropské úůdě představí menší X2, uvidímě i M4 CS, roadster i8 a omlazený Active Tourer řady 2.

Ferrari 488 Pista

Pista je ostrá verze model 488 GTB. Motor posílil o 50 koní a auto také zhublo až 90 kg. Na stovce je už za 2,85 sekundy a pojede více než 340 km/h.

Hyundai Santa Fe 2018

Větší karoserie i rozvor mají přinést více prostoru v interiéru, který může být opět sedmimístný. Pod kapotou jsou diesely 2,0 l a 2,2 l, bude i benzinová verze 2,4 l a časem přijde i hybrid.

Kia Ceed 2018

Nová generace korejského hatchbacku vyráběného na Slovensku dostane stejný technický základ jako Hyundai i30. Prakticky shodné budou i motory.

Kia Optima

Drobného faceliftu se dočkala Kia Optima. Vedle nového dieselu a několika drobností na exteriéru i interiéru se zapracovalo také na bezpečnostní výbavě.

Doporučujeme: V Ženevě se ukáže znovuzrozená Lancia Stratos. Vznikne ale pouze 25 exemplářů

Lexus UX

Kompaktní crossover není tak radikální jako koncept.Neoficiálně se o něm mluví jako o konkurenci BMW X1 nebo Audi Q3, jenže to jsou prozatím pouze čisté spekulace.

Mercedes-Benz třídy A 2018

Nejmenší Mercedes se dočkal nové generace. Přinesl trochu jednodušší techniku, ale má nabídnout více prostoru a moderní interiér.

Peugeot 508 2018

Nová generace sedanu 508 je trochu menší a především o 70 kg lehčí. Pod kapotou zůstávají diesely a dovnitř se podle očekávání nastěhoval „i-cockpit“.

Doporučujeme: Ženeva: Polestar oficiálně potvrdil účast. Veřejnosti ukáže „elektrické sportovní hybridní GT“

Porsche 911 GT3 RS

Nejostřejší atmosférická 911 všech dob zůstává u klasické koncepce, její šestiválec dosahuje měrného výkonu 130 koní na litr. Celkem pošle na zadní kola 520 koní. Cena začíná u pěti milionů korun.

Subaru Viziv Tourer

Ženevský koncept Viziv (což má vyjadřovat frázi „Vision for Innovation“) je už několikátým v řadě. Pravděpodobně půjde o ukázku nástupce modelu Levorg.

Škoda Fabia 2018

Nové generace na nové platformě se ještě nedočkáme. Škoda představí vedle dalších novinek jen facelift. Fabia už nebude mít diesel.

Škoda Vision X

Koncept chystaného kompaktního crossoveru naznačuje model, který dostane právě techniku příští Fabie.

Toyota Auris 2018

Nový zážehový čtyřválec je naladěn na 169 k a 205 Nm. Pokud sáhnete po hybridu, pak základní parametry této spalovací jednotky budou 144 k a 180 Nm.

Volkswagen I.D. Vizzion

Koncept I.D. Vizzion je slibovaný nástupce Phaetonu, který bude jezdit pouze na elektřinu. Je to ale především konkurence pro americkou Teslu a podobné připravované modely zavedených značek.

Volvo V60 2018

Protože má V60 platformu SPA, je celkem logické, že nabídka motorizací kopíruje jiné modely na tomto základu. Vedle benzinových čtyřválců T5 a T6 budou v nabídce stále ještě diesely.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?