Volkswagen začíná ukazovat T-Cross. Stejnou techniku dostane i malé SUV Škoda

03.07.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • První skica Volkswagenu T-Cross odhaluje očekávané tvary

  • Nejmenší SUV VW zapadne do rodiny Tiguanů a Touaregů

  • Stejnou techniku dostane také malé SUV značky Škoda

Kompaktní SUV Volkswagen T-Cross má být dalším crossoverem v nabídce nejen značky VW, ale vlastně celého koncernu. Na podobné technice totiž vyjede také očekávané SUV značky Škoda. Stojí na platformě MQB, kterou používá třeba nové Polo a stejnou bude mít i nová Fabia. Nedávno ji dostalo třeba Audi A1 a samozřejmě ji má také Ibiza.

Volkswagen prozatím ukázal jen jednu skicu a první videoupoutávku, kterou najdete na konci článku. Velká designová revoluce se konat nebude. Pokud jde o design přídě (tu zatím značka neukázala), inspiruje se sériový model například u konceptu kabrioletu T-Cross Breeze.

Doporučujeme: Volkswagen představil mild-hybrid 2.0 TDI. Má zachránit diesely

Pod kapotou se objeví tříválec 1.0 TSI a také čtyřválec 1.5 TSI. Crossover T-Cross bude dostupný také v mild-hybridní verzi, s dieselem se už zřejmě vůbec nepočítá. Nové Polo totiž mělo být posledním nově představeným kompaktním Volkswagenem s dieselem.

Je dost dobře možné, že v rámci snižování nákladů a hlavně emisí nedostane VW T-Cross ani pohon všech kol, takže by to byla jen předokolka. To by nicméně v kategorii malých SUV nebylo nic neobvyklého. Pro premiéru nového modelu zřejmě zvolí Volkswagen vlastní akci, protože na autosalonu v Paříži bude německá značka chybět.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?