Videodojmy: Ford Focus Kombi 1.5 EcoBoost ST-Line

5 nových názorů
Autor: Redakce
Focus

v letošním roce slaví dvacáté narozeniny a příchod zbrusu nové čtvrté generace je toho pěknou připomínkou. Ford si dal na této novince hodně záležet, protože patří k vůbec nejprodávanějším modelům značky a navíc jde o úplně první model postavený na nové modulární platformě C2. Jaká je nová technika v praxi, to jsme jako jedni z prvních mohli vyzkoušet přímo na českých silnicích.

Doporučujeme: Nový Ford Focus má kompletní český ceník. Na „švihadla“ už zapomeňte

Ford Focus míří do našlapaného segmentu kombíků nižší střední třídy, který má v našich končinách speciální kouzlo, protože ho obývá Škoda Octavia. Prostorem na zadních sedadlech se jí nový Focus sice nevyrovná, ale zavazadelník má skutečně velký a v některých ohledech tuzemský bestseller dokonce překonává. A rozhodně neurazí ani tříválec coby aktuálně nejrychlejší motorizace v nabídce.

Více se dozvíte v dalších našich videodojmech. Pokud vás zajímají detaily, ty najdete v připravovaném klasickém redakčním testu.

Láďa (neregistrovaný)
Přesně měl jsem Focuse 2010 kombi, nafta 1.6 66kw. Když jsem ho prodával měl nejeto 270000 km. Jednou tam byl měněn EGR ventil za 6 tis. Jinak vše původní o PDF jsem ani nevěděl. U tohoto motoru je lepší měnit olej po 10 tis. a pak to vydrží všechno. A kufr to je paráda šířka 115cm. Octavka 100 cm což je bída. Bylo to perfektní auto
Jiří (neregistrovaný)
Dobrý den, jsem rád, že jste u zavazadlového prostoru bral v úvahu jeho velkou šířku. Samozřejmě se ale nesmělo zapomenout, že Octavia má maximální šířku větší. Tyto štěrbiny a prohlubně v kufru ve finále ale stejně nejdou využít. Přijde mi to jen jako nahánění litrů objemu, aby se mohlo do katalogu napsat největší číslo. Osobně mám právě Focus Mk3 kombi ve výbavě ST-line a ve stejné barvě. A vždycky se mi ten široký kufr osvědčil, zároveň je do něj i perfektní přístup.Co jsem mohl zatím jen vidět z obrázků, tak nové řešení zajištění kufr mi nepřijde jako šťastné, naopak. Ohledně motoru jsem rád, že ho nezavrhujete, jako většina. Přijde mi, že všichni měli zkušenost s motorem HTP a tak si zákonitě musí říct, že to bude stejně špatné. Osobně mám tedy ještě čtyřválcovou verzi motoru 1,5 Ecoboost a docela by mě zajímalo srovnání s novým motorem. Co se týče místa vzadu, měřím 190cm a když se v mém autě posadím za sebe, tak tam ještě malou vůli mám. V nové generaci by to mělo být ještě lepší, tak nevím... Ohledně designu, tak kombi nové generace se mi nelíbí, hatchback ale ano. U Mk3 to mám naopak.
Adam (neregistrovaný)
Ahojte. Mě se Fordy líbí. V časopisech a recenzích se většinou dočteš to, co chceš. Když chceš pohanit, najdeš recenze, které haní. Když chceš chválu, jak dobré auto sis koupil, najdeš chválu. Je x videjí a časopisů s recenzemi, ale nic mě neuspokojilo, až to, když jsem si koupil auto sám a po dvou letech teprv mohu říci, jaké je. Nikdo nenapíše, jak s autem jezdí, ale vždy napíše, že to je hnůj, nebo že to je kazivé atd. No, u konkurence to asi nebude jinak, že. U mého Forda Focuse 1,6 TDCi 66kw kombi facelift jsem se dočetl, že se kazí vstřiky, EGR, turbo, DPF...prostě všecko. Koupil jsem ojetinu se 160tkm. Nyní mám najeto 203tkm a nic z toho jsem nemusel měnit. Pro klid duše nechávám olej měnit 2x v roce (na jaře, na podzim) + 1x za rok ty filtry...palivový, vzduchový atd. Samozřejmě jsem nechal vyměnit rozvody. Tankuji snad kvalitní naftu (benzina) a když je zima, nehoním to hned do otáček, jako frajeři, co mají bavoráky a audiny. Když regeneruje DPF, jezdím tak, aby to bylo co nejrychleji zregenerované + samozřejmě (i když nemusím) dochlazuju turbo po jízdě do práce nebo domů (nemyslím dálniční jízdu). Za sebe mohu teď říci, že jsem si vybral dobře, auto mě ve štychu ještě nenechalo, snažím se mu dopřát kvaitní servis, olej, filtry a pohoda. Takže nový Ford s novým vzhledem se mi líbí, ale nemám na něho, takže si stejně nechám to, co mám. Adam
poiuztr (neregistrovaný)
Naprostá katastrofa co se designu týká!!! Hodně mi to připomíná čínský SPLÁCANINY!! Kus toho, kus támhle toho...... Forda nikdy!! Nedávno jsem si koupil jistý časopis, který hodně kritizuje kvalitu všech motorů !
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?