Škoda představí do konce roku 2020 pět elektrifikovaných modelů

22.03.2018
1 nový názor
Autor: Redakce
  • Elektrické systémy pohonu míří také do škodovek

  • První bude plně elektrické Citigo a plug-in hybridní Superb

  • Během dvou let se představí ještě další tři modely

Koncern Volkswagen postupně zavádí elektrické nebo elektrifikované systémy pohonu do svých sériových modelů, takže je celkem logické, že takovou techniku dostane i mladoboleslavská automobilka Škoda. Prvním plně elektrickým autem bude příští rok Škoda Citigo, která má nabídnout dojezd až 300 km.

Doporučujeme: Pět nejčastějších omylů a mýtů o ojetinách značky Škoda

Ale to není všechno. Už se „oficiálně“ ví, že příští rok se začne prodávat plug-in hybridní Škoda Superb s technikou podobnou Passatu GTE. Je ale možné, že Superb dostane pozměněné parametry a třeba i vyšší plně elektrický dojezd. Jenže tím to nekončí. Do roku 2020 uvidíme ještě další tři škodovky s nějakým typem elektrifikovaného pohonu.

Jak připomíná britský Autocar, v roce 2020 se má představit produkční verze plně elektrického SUV, které se představilo poprvé ve formě konceptu Vision E. To bude založeno na koncernové elektrické platformě MEB, přičemž to bude první plnohodnotná elektrická škodovka postavená jako samostatný model na koncernové elektrické platformě. Experimentální Octavia a očekávané Citigo jsou jen přestavby na platformě pro spalovací motory.

Doporučujeme: Elektrická budoucnost u značky Škoda: Crossover, SUV, Felicia a reinkarnace 110 R

Pořád nám ale chybí ještě dva modely. Logickou volbou by se zdálo SUV Kodiaq s technikou z plug-in hybridního Superbu a Octavia. Jenže na facelift Kodiaqu je v roce 2020 ještě zřejmě příliš brzy. Naopak Octavia na konci roku 2020 dojde na konec svého přirozeného životního cyklu. A protože příbuzný Golf dostane několik motorů s mild-hybridním pohonem, Octavia čtvrté generace je vhodným kandidátem na stejnou techniku.

Očekává se také nová Fabia, která dostane techniku příbuznou s modely VW Polo a Seat Ibiza. I v nich brzy najdeme mild-hybridní pohony a časem možná dorazí také plug-in hybridní provedení.

Leonardo D.V. (neregistrovaný)
Kde ty všechny auta chtějí dobíjet?Ve frontách 1/2hodiny každy druhy den.Děkuji nechci
  • Našli jste v článku chybu?