Škoda Karoq se už chystá na facelift. Potvrzují to první špionážní fotografie

16.06.2020
přidejte názor
  • Zřejmě první špionážní fotografie, které naznačují facelift Škody Karoq, zveřjenil server Motor1.com

  • Vůz má na nich zakrytou příď i záď, což naznačuje klasické drobné změny v půlce životního cyklu

  • Pro facelift hovoří i fakt, že se v něm v pondělí ukázal Seat Ateca, který se vyrábí ve stejné továrně

Domácí středně velké SUV Škodu Karoq čeká zřejmě facelift. Server Motor1.com přinesl první špionážní fotografie modelu, který byl zachycen na parkovišti s maskovanou přídí a zádí. To by nasvědčovalo obvyklé změny, které vozy v polovině svého životního cyklu podstupují – tedy například nový nárazník, posun designu světel a podobně.

Pro facelift vozu hovoří i další fakta. V pondělí se odhalil upravený Seat Ateca, který je sourozencem českého vozu. Oba se vyrábí na stejné lince v Kvasinách. Ateca je zhruba o rok starší, Karoq se představil v roce 2017. Životnost jedné generace se pohybuje obvykle okolo šesti let, na facelift by byl tedy ideální čas.

Škoda ukázala novou Octavii Scout. Má vyšší podvozek, nové TDI a 4x4
Přečtěte si také:

Škoda ukázala novou Octavii Scout. Má vyšší podvozek, nové TDI a 4x4

Na fotografiích je opravdu vidět jiný design nárazníku. Záď se jeví podobně jako ta aktuální. Není ale vidět do interiéru, kde se mohly odehrát obdobné změny jako v případě Seatu Ateca. Karoq by také mohl dostat větší displej zábavního systému o úhlopříčce 10,25 palce. Možná přibude i nový volant a další modernější ovládací prvky.

Škoda Karoq už dílčími změnami prošla. Loni v červenci dostala drobné úpravy pro rok 2020, šlo například o výrazný nápis ŠKODA na zádi. Vůz také dostal systém Side Assist, tlumiče DCC i pro verze s pohonem předních kol nebo upravený motor 2.0 TDI (140 kW / 190 k) pro emisní normu Euro 6d-TEMP. Kdy se Karoq po faceliftu plně představí zatím jasné není.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?