Rodina M dostane další crossovery. BMW brzy představí X3 M a X4 M

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Modely X3 a X4 brzy dostanou sportovní verze M 

  • O pohon se bude starat nový přeplňovaný řadový šestiválec 

  • Očekává se výkon kolem 460 koní 

Automobilka BMW představila zhruba v polovině minulého roku model X3 nové generace, letos v Ženevě pak následovala nová X4. V obou případech je nejrychlejším provedením verze M40i disponující výkonem 265 kW (360 k), což znamená u X3 schopnost zrychlit z nuly na 100 km/h za 4,9 s. BMW X4 je rychlejší o desetinu sekundy. Brzy ale dorazí do nabídky skutečný vrchol v podobě variant M.

Nová BMW X4 M a X3 M se poprvé ukázala veřejnosti o uplynulém víkendu na Nürburgringu, samozřejmě s maskováním. Přesto je zřejmé, že se žádné velké výstřelky konat nebudou. Přesně jak to známe od jiných modelů dostanou oba crossovery v rámci přechodu od M Performance k M trochu výraznější nárazníky, dvě dvojité koncovky výfuku a X3 nabídne také poměrně velký spoiler vzadu. To podstatné se bude týkat techniky.

Doporučujeme: Test BMW X3 xDrive30d — V nejlepším pořádku

Oficiální tisková zpráva zatím mluví spíše v náznacích, na přesné technické údaje je ještě brzy. Potvrzen je ovšem příchod nového řadového přeplňovaného šestiválce. Spekulace slibují výkon kolem 338 kW (460 koní). Je téměř jisté, že stejný motor časem dostane také nová generace M3 a M4. Zajímavá je rovněž zmínka o využití pohonu všech kol M xDrive. Ten se sem nastěhuje přímo z BMW M5, což by teoreticky mohlo znamenat, že i tato SUV se budou umět změnit na zadokolku.

Kdy přesně budou nová BMW X3 M a X4 M odhalena, to automobilka neprozradila. Je ale klidně možné, že se tak stane už za necelý měsíc na autosalonu v Paříži. Připomeňme, že v případě X3 a X4 je jejich zařazení mezi čistokrevné modely M naprostou novinkou. Předchozí generace takové provedení vůbec nenabízely.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?