Právě vychází časopis Motocykl 6/2019

přidejte názor
Autor: Redakce
  • První jízda: KTM 790 Adventure a 790 Adventure R

  • Srovnávací test: 7 x superbike, HD Street Glide vs. Indian Chieftain

  • Redakční testy: Honda CB650R, BMW R 1250 RT

  • Exkluzivně: KTM EXC 2020

  • Rozhovor: Alex Rins

  • Cestopis: Kambodža

MC_6_001_TITULKA

Umět se popasovat se skutečně náročným terénem a zároveň zvládat dlouhé přesuny bylo odjakživa doménou motocyklů rakouské produkce. Koneckonců, výsledkové listiny rallye Dakar jsou toho nejpádnějším důkazem. V civilním světě této kombinované disciplíně dlouho vládl model 990 Adventure, ale až letos se jeho fanoušci konečně dočkali náhrady. Nabídne jim novinka všechny kvality původní legendy?

Superbiky mimo závodní okruh nedávají smysl, mají výkon, který dokáže málokdo úplně využít, a stojí majlant. Jsou ale vrcholem motocyklové techniky, a proto nabízí zážitky, které nemají konkurenci. Pro letošek někteří výrobci přezbrojili, aby se hranice rychlosti posunuly zase o něco dál. Který ze sedmi statečných je nejlepší?

 MC_6_017_KTM 790 ADV MC_6_026_Superbikes

Honda poslední roky útočí na naše smysly víc než kdykoliv předtím a docela radikálně mění zavedené pořádky. Krom toho také v současné době nabízí snad největší moto rodinu vůbec. Uprostřed řady naked biků s počátečními písmeny CB je teď novinka CB650R, vycházející z loňského modelu CB650F. Jak se osvědčila na českých okreskách?

Očesaná Electra Glide se těší pozici bestselleru v segmentu, který fakticky sama založila. Japonské pokusy nadvládu Street Glide příliš neohrozily, teď ale po jejím trůnu pokukuje ambiciózní indiánský náčelník. Chieftain Limited však rozhodně neláká zákazníka na svou stranu pouze sympatičtější cenovkou.

MC_6_045_Honda CB650R MC_6_055_HD x Indian

Po bestselleru GS se nového boxeru s proměnným časováním dočkal také cestovní koráb RT. Ideál silničního cestování tak přidal do výčtu svých předností další porci sportovního espritu. Multitalent, který spojuje prvotřídní komfort posádky s překvapivou ovladatelností, teď dokáže řidiče i pobavit.

Nová endura KTM EXC 2020 se z dálky od předchozí generace příliš neliší. Jakmile však přijdete blíž, zjistíte, že pod kabátem je přepracovaná podstatná část dílů. Je to hra detailů a jen test na trati zjistí, jestli fungují stejně dobře, jako vypadá jejich presskit.

MC_6_063_BMW R1250RT MC_6_073_KTM EXC

Alex Rins se letos v barvách týmu Suzuki Ecstar posunul do pozice zkušenějšího jezdce, kdy předává své znalosti mladému krajanovi Joanu Mirovi. Tichý sympaťák nám prozradil mimo jiné i to, jaké pocity zažíval, když v Austinu porazil idol svých dětských let – Valentina Rossiho.

Kouzlo starého bavoráckého boxeru učarovalo mnoha úpravcům a stavitelům z celého světa. V jednom mnichovském ateliéru však mají k této „domácí“ motorové architektuře vztah vskutku královský, z čehož vznikla celá řada originálních kousků. A to nejlepší? Svou roli zde od samého začátku hrály zlaté české ručičky. Vítejte v Diamantovém ateliéru!

MC_6_079_Rins MC_6_097_Diamond Atelier

To byl krátký průřez červnovým vydáním časopisu Motocykl, kde na vás čeká ještě spousta dalšího zajímavého čtení o motorkách!

MC_6_023_Pod lupou Rocket3

MOTOCYKL 6/2019 vychází ve čtvrtek 13. června.

 

Foto:

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?