Použité kondomy nebo lahve s… Lidé v autě vozí nechutný nepořádek, říká průzkum

10.11.2020
přidejte názor
Autor: Archiv MF
  • Podle britského průzkumu čistí motoristé interiér svého vozu v průměru jen jednou za půl roku

  • Téměř 12 procent lidí přiznalo, že dokonce nikdy. Ve voze mají přitom obvykle nepořádek

  • Nejčastěji se v interiéru povalují použité kapesníky. Najdou se ale i zbytky fastfoodu nebo dokonce láhve na moč

Jak často uklízíte interiér svého auta? Stejně pravidelně jako doma luxujete a vytíráte, nebo na něj zapomínáte? Do svědomí by si mohla sáhnout zřejmě většina motoristů. Na malém prostoru je přitom nepořádek mnohem více vidět a může být i poměrně hygienicky nebezpečný. Naznačuje to průzkum britské společnosti EOT Cleaning. Ta oslovila 3230 řidičů a ptala se jich, jak často uklízí ve svém autě a co za nepořádek v něm našli.

Nejčastějším nepořádkem byly použité kapesníčky. K těm se přiznala třetina dotázaných motoristů, podobné množství lidí s sebou vozí zbytky z fastfoodů. To ale není zdaleka to nejnechutnější, co se dá v kabině najít. Těžko uvěřitelných 32 % respondentů údajně vozí v autě láhev pro případ, že by si potřebovali odskočit. Průzkum nespecifikoval, zda jsou spíš prázdné, nebo už použité. Přesto se nám tomu nechce věřit a domníváme se, že by mohlo jít o nedorozumění, přestože tisková zpráva hovoří zcela jednoznačně. Poslali jsme upřesňující dotaz a pokud obdržíme odpověď, budeme článek aktualizovat.

Znáte někoho, kdo vozí v autě láhev na naléhavou potřebu?

Desetina dotazovaných lidí se dále přiznala, že našla ve svém autě použité kondomy. Stejné množství uvedlo, že mají ve voze vlasy vytahané z hřebenu. Fascinujících je i 18 procent lidí, kteří s sebou vozí použité plenky. Naopak k erotickým pomůckám na palubě se přihlásila jen necelá dvě procenta dotazovaných.

Jarní očista interiéru auta: Co a jak použít, abyste neudělali víc škody než užitku
Přečtěte si také:

Jarní očista interiéru auta: Co a jak použít, abyste neudělali víc škody než užitku

Otázkou bylo, jak dlouho lidé svůj nepořádek v autě vozí. Nejvíce řidičů, tedy 42 procent odpovědělo, že svůj automobil uklízí jen jednou za půl roku. Pětina lidí ho čistí každé dva až tři měsíce. Celkem 12 procent se ale přiznalo, že neuklízí nikdy. Je to třikrát více lidí než těch, kteří ho naopak čistí každý týden.

Průzkum zjišťoval i to, jakou barvu mají auta, která jejich majitelé nikdy neuklízí. Podle výsledků jsou to nejčastěji červená, černá a šedá. Nejméně zástupců mezi nepořádnými majiteli měla oranžová a žlutá auta. Nicméně takový výsledek zjevně není vypovídající, poukazuje spíš na rozšířenost barev mezi motoristy.

Nepořádek, který v autě přiznali dotazovaní motoristé

Nepořádek Procento lidí, které ho mají ve svém voze
Staré kapesníky 39,1 %
Zbytky z fastfoodu 38,6 %
Láhev na moč 32,2 %
Účtenky 29,5 %
Obaly od čokolády 27,4 %
Peníze 26,1 %
Staré potraviny 25,8 %
Použité díly od auta 23,3 %
Make-up 20,7 %
Použité plenky 18,3 %
Dožvýkanou žvýkačku 12,8 %
Použité kondomy 10,3 %
Vlasy odstraněné z hřebenu 9,7 %
Nevyprané prádlo z tělocvičny 8,9 %
Použité ručníky 8,7 %
Použitou hygienu 7,9 %
Časopisy 6,8 %
Sexuální pomůcky 1,8 %
  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?