Opel bude vyvíjet nové benzinové motory pro koncern PSA včetně hybridů

14.06.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Opel dostal za úkol vývoj benzinových čtyřválců pro koncern PSA

  • Poprvé se nové motory začnou prodávat v roce 2022

  • Uzpůsobené budou i pro zástavbu hybridních systémů

  • Opel připraví také nové platformy pro užitková vozidla

Není to tak dávno, co byla německá automobilka Opel prodána francouzskému koncernu PSA Peugeot-Citroën. Pro Opel je to poměrně zásadní změna a vznikly obavy, že se z Opelu stane jen montovna francouzské techniky s jiným logem. Přeci jen nové modely crossoverů využívají motory a platformy právě francouzského koncernu.

Nakonec si ale Opel své vývojové oddělení ponechá. Nyní dostalo moderní centrum v Russelsheimu důležitý úkol. Pro celý koncern PSA, tedy i pro francouzské značky, vyvine novou generaci zážehových motorů, které mají přijít na trh v roce 2022. A to nejen v Evropě, ale i v Číně a dokonce také v Severní Americe. Koncern PSA tedy plánuje vstoupit na trh v Kanadě a USA.

Doporučujeme: Test Opelu Insignia Sports Tourer 2.0 Turbo 4×4

Opel potvrdil, že se bude jednat o novou generaci čtyřválcových motorů, takže tato koncepce zřejmě není ještě zcela překonaná. Motory budou disponovat přímým vstřikováním, přeplňováním a variabilním časováním a zdvihem ventilů. Půjde hlavně o nástupce přeplňované šestnáctistovky THP koncernu PSA.

Zajímavostí nových motorů bude možnost kombinovat je s hybridním systémem, ať už s mild-hybridem nebo plug-in hybridem. Specifikace Opel ještě nechtěl prozradit, přeci jen je vývoj teprve na začátku.

Vedle nových motorů bude mít vývoj Opelu za úkol také přípravu nových platforem pro užitková a lehká užitková vozidla celého koncernu. Osobní auta Opelu naopak využijí společné platformy vyvinuté s koncernem PSA. Tu dostane nová Corsa, příští generace Astry a samozřejmě také Insignia. Nová generace crossoverů Opelu už na francouzských platformách jezdí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?