Nový Rolls-Royce má 100 kilo zvukové izolace. Konstruktérům totiž nešlo o spotřebu, ale o naprostý klid

18.08.2020
1 nový názor
Autor: Rolls-Royce
  • Britská automobilka Rolls-Royce zveřejnila další informace k chystané nové generaci modelu Ghost

  • Vývojáři měli za cíl vytvořit co nejtišší kabinu, použili k tomu 100 kilogramů zvukové izolace

  • Auto bylo tak tiché, že bylo nakonec potřeba během jízdy vytvořit jemný uklidňující tón

Zákazníci luxusní britské automobilky Rolls-Royce se často pohybují v náročném prostředí velkých korporací. Proto jsou ochotni zaplatit nemalé peníze za naprostý komfort a klid na cestách. Vytvořit pro ně co nejtišší kabinu bylo pro vývojáře z Goodwoodu prioritou. Teď automobilka zveřejnila video, které ukazuje jejich práci na nové generaci modelu Ghost.

Aby se do interiéru dostalo co nejmenší množství nežádoucího hluku, zkoumali lidé v Rolls-Royce každý detail vozu. Poslouchali, jak znějí stěrače nebo tlačítka, a hledali prostor ke zlepšení. Díky tomu například přišli na to, že vzduch vnikající do kabiny výdechy klimatizace dělá hluk. Proto výdechy upravili.

Dvě auta měsíčně: Rolls-Royce má u nás úspěch. Češi rádi utrácí za speciality
Přečtěte si také:

Dvě auta měsíčně: Rolls-Royce má u nás úspěch. Češi rádi utrácí za speciality

Jako vždy bylo potřeba ale odizolovat i benzinový dvanáctiválec pod přední kapotou a vnější hluk. Výsledkem je rovných 100 kilogramů zvukové izolace. Některé automobilky zkrátka každé kilo hmotnosti a s ním spojené výsledky spotřeby a emisí tolik řešit nemusí.

Mimochodem, vývojářům se podařilo udělat kabinu tak tichou, že během jízdy působila až nepřirozeně. Proto ještě vytvořili jemný nevtíravý tón, jenž během jízdy zní v kabině jako jemný podkres. Jak vše funguje, se můžete podívat na následujícím videu:

Adam (neregistrovaný)
Az na ty dojmy redaktora, ze majitele RR se “pohybuji v narocnem svete velkych korporaci”...Znam ve svem okoli 3. Jeden ma stredni stavebni firmu, druhy vlastni nemovitosti a treti prodal firmu a je v duchodu. A jeden z nejznamnejsich majitelu - Leos Mares, taky s nejakym korporatem nema nic spolecneho. Nebo si snad myslite, ze reditel Vodafonu CR nafasuje RR?
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?