Mercedes-Benz pomalu odhaluje elektrické SUV EQC a GLC na vodík

02.03.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Mercedes poodhalil své první plně elektrické SUV

  • Přidal ještě fotky vodíkového GLC

  • Na podrobnosti si musíme ještě počkat

Na premiéru prvního plně elektrického Mercedesu jako samostatného modelu si ještě musíme chvíli počkat. Nový Jaguar I-Pace tak může zatím v poklidu přebírat konkurenci potenciální klientelu. Mercedes-Benz totiž odhaluje jen „špionážní“ snímky elektrického SUV EQC, které prochází náročnými zkouškami za polárním kruhem.

Mercedes pro nový elektromobil EQC připravil sérii více než 500 samostatných testů. Právě zkoušky v tuhém mrazu jsou jedny z nejdůležitějších. Výrobce potřebuje zajistit, aby akumulátory fungovaly spolehlivě i v takových podmínkách, jakkoli se jim v reálném provozu přiblíží jen velmi málo řidičů.

Doporučujeme: Autosalon Ženeva 2018 –Novinky od A do Z

Mercedes EQC se má začít prodávat příští rok. Technické parametry zatím automobilka tají. Očekáváme podobné řešení jako u konkurenčního Jaguaru, tedy dva elektromotory, každý na jedné nápravě, a společný výkon okolo 400 koní. Mercedes má nabídnout také více výkonových variant a verzí s různou velikostí akumulátoru, podobně jako Tesla.

Druhým představeným exemplářem je SUV GLC na vodíkové palivové články, které rovněž prochází testy ve Švédsku za polárním kruhem. Zajímavostí je to, že vodíkové GLC bude vůbec první produkční auto, které zkombinuje vodíkový palivový článek a velký akumulátor. Bude to tedy velice zvláštní plug-in hybrid. Ani o něm ale Mercedes neprozradil více technických detailů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?