Land Rover představil speciální Defender. Má osmiválec, přes 400 koní a stojí 4,3 milionu

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Land Rover představil velmi speciální Defender 

  • Verze Defender Works V8 je oslavou 70. výročí britské značky 

  • Vůz dostal pětilitrový osmiválec o výkonu 405 koní 

  • Vznikne pouze 150 exemplářů a cena vážně není lidová 

Na Defender nové generace stále ještě čekáme, přesto aktuálně Land Rover na tento model znovu upozornil. Britská automobilka přestavila specialitu, která vznikla coby připomínka 70. výročí značky. Nejde o nic menšího než o nejrychlejší tovární provedení Defenedru, jaké jste si kdy mohli pořídit.

Doporučujeme: Chcete jezdit jako filmoví zločinci? Pořiďte si Land Rover Defender z bondovky Spectre

Novinka nese označení Defender Works V8 70th Edition. Ano, Land Rover opravdu implantoval pod kapotu své terénní ikony osmiválcový motor. Konkrétně jde o pětilitrovou atmosféricky plněnou jednotku s parametry 298 kW (405 k) a 515 Nm. Spojena je s osmistupňovou automatickou převodovkou ZF a samozřejmě nechybí pohon všech kol. Z nuly na 96 km/h se tento Defender rozjede už za 5,6 s, nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 170 km/h. Jako bonus pak zájemci dostanou zvuk podobný ostrým Jaguarům. Přesvědčit se o tom můžete na přiloženém videu:

Spolu s instalací takto silného motoru nemohly nepřijít úpravy podvozku. Land Rover slibuje jiné pružiny, tlumiče i stabilizátory. Standardem jsou osmnáctipalcová litá kola obutá do terénních pneumatik. Defender Works V8 nabídne také některé moderní prvky, jako například kompletně diodové světlomety. Současně došlo i na řádně přepracovaný interiér. V něm najdete sportovní sedadla Recaro a čalounění kůží Windsor.

Doporučujeme: Test Range Rover Velar D300 — Takhle má vypadat SUV

Celkem vznikne pouze 150 exemplářů. Zájemci mohou volit mezi krátkou verzí 90 a delší variantou 110. Cena ovšem není nijak lidová. Nejlevnější provedení stojí na britském trhu 150 tisíc liber, což je v přepočtu zhruba 4,3 milionu korun. Land Rover nabídne svou novou specialitu také na Blízkém východě a v severní Africe. Ostatní zájemci si mohou osmiválcový Defender pořídit v rámci individuálního dovozu.

Myšlenka osmiválcového Defenderu není nová. Automobilka odkazuje na Series III Stage One V8 z roku 1979 a především na Defender 50th Anniversary Edition, což byla podobná specialita, jakou představil Land Rover dnes.

Další podrobnosti najdete v tiskové zprávě:

Otevřít tiskovou zprávu

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?