Chcete jezdit jako filmoví zločinci? Pořiďte si Land Rover Defender z bondovky Spectre

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Šestého srpna půjde do dražby Land Rover Defender z filmu Spectre 

  • Pro potřeby zatím poslední bodnovky bylo upraveno deset Defenderů 

  • Některé exempláře natáčení nepřežily, tento je ale v perfektním stavu

Land Rover už nějakou dobu ochotně půjčuje svá auta filmařům, kteří mají na svědomí slavné bondovky. A tak i v té poslední. Spectre, bylo kromě jiného k vidění několik nebezpečně vypadajících Defenderů. Tahle auta sloužila filmovým zločincům pro pohyb v Alpách. Možná si vzpomenete, že agent 007 jich několik zničil svým letadlem, ale některé exempláře natáčení přežily. Jeden takový si budete moci brzy pořídit.

Doporučujeme: Land Rover Discovery 5 je jako Volvo XC90, které se nebojí terénu

Defender, který si zahrál v zatím nejnovější bondovce Spectre, není žádná laciná atrapa. Na úpravě se podílela jak divize SVO, tak závodní specialisté společnosti Bowler. Kromě vnějších doplňků dostala auta obrovské pneumatiky o rozměru 37 palců, závodní tlumiče Bilstein, bezpečnostní klec a z nějakého důvodu také lano protažené od předního navijáku až k čelnímu sklu.

Zároveň se myslelo na výkon. Namísto skromných 90 kW (122 k) produkovaných v sériovém provedení nabízí motor solidních 138 kW (188 k) a 500 Nm. Úpravy zahrnují i dvě skořepinové sedačky nebo čtyřbodové pásy.

Doporučujeme: Prohlédli jsme si nový Range Rover Velar. Proč ho chceme ihned do garáže?

Zajímavý Defender, který se kromě filmu Spectre ukázal také v roce 2015 na frankfurtském autosalonu, půjde do dražby RM Sotheby's pořádané v Londýně šestého srpna.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?