Lamborghini Aventador SVJ: Podívejte se, jak vypadá nejrychlejší sériové auto Nürburgringu

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Lamborghini Aventador SVJ se ukázalo na první fotce 

  • Kompletní odhalení proběhne za několik hodin

  • Aktuálně jde o nejrychlejší sériové auto na Nürburgringu 

Zhruba před měsícem automobilka Lamborghini oznámila překonání rekordu na slavném Nürburgringu v kategorii sériově vyráběných aut. Rekord má hodnotu 6 minut a 44,97 sekund a postaral se o něj model Aventador SVJ. Ten se ovšem po Ringu proháněl ještě s maskováním, které shodil až teď. Konečně se tedy můžeme podívat, jak přesně držitel prestižního rekordu vlastně vypadá.

Zatím je k dispozici pouze jedna fotka, ale i ta stačí k tomu, aby bylo zřejmé, proč je Aventador SVJ v zatáčkách tak rychlý. Vůz totiž dostal důkladně propracovanou aerodynamiku v čele obrovským zadním křídlem. Některé aerodynamické prvky jsou navíc aktivní a aby toho nebylo málo, technici nasadili rovněž systém řízení zadní nápravy.

Doporučujeme: Video — Podívejte se, jak Lamborghini Aventador SVJ proletělo Nürburgring

Pohon má podle všeho na starost vidlicový dvanáctiválec, přesná hodnota výkonu ale zatím oficiálně oznámena nebyla. Neočekává se ale, že by měla být výrazně vyšší ve srovnání s Aventadorem S. Lamborghini zkrátka vsadilo zejména na kvalitní podvozek a už zmíněnou aerodynamiku. Podle neoficiálních odhadů disponuje Lamborghini Aventador SVJ maximem 566 kW (770 k).

Veškeré podrobnosti budou známy už velmi brzy, protože se Aventdor SVJ kompletně představí za několik hodin.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?