Video: Podívejte se, jak Lamborghini Aventador SVJ proletělo Nürburgring

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Lamborghini Aventador SVJ je v současnosti králem Nürburgringu v kategorii sériově vyráběných aut

  • Video zachycující rekordní jízdu dokazuje, že s rychlostí 300 km/h nemá tahle specialita příliš velké potíže 

  • Výsledný čas zní 6 minut a 44,97 sekund 

Lamborghini v poslední době upozorňovalo na příchod nové speciality v podobě modelu Aventador SVJ, se kterou se pokusí zdolat rekord Nürburgringu v kategorii sériově vyráběných automobilů. Ve čtvrtek přišla zpráva o tom, že automobilka uspěla a Aventador SVJ se opravdu stal nejrychlejším autem Ringu. Dnes můžeme k této zprávě přidat také video zachycující celou rekordní jízdu.

Stále ovšem platí, že Aventador SVJ teprve bude představen, takže zatím jediným oficiálně potvrzeným údajem je poměr hmotnosti a výkonu 1,98 kg/k. Novinka používá také vylepšený systém natáčení zadní nápravy, aktivní aerodynamiku a upravené řízení. Došlo rovněž na zvyšování výkonu motoru.

Doporučujeme: 1000 km s Jaguarem XJR575: Nürburgring, Race Taxi a expresní dálniční let

Dosavadním rekordmanem mezi sériově vyráběnými automobily bylo Porsche 911 GT2 RS, jehož jízdu si můžete připomenout na videu níže. Třetí místo drží Radical SR8 LM. Pod sedm minut zajelo Nürburgring celkem už osm modelů. Aventador SVJ pokořil také čas zajetý elektromobilem Nio EP9.

Vzhledem k tomu, že Porsche 911 GT2 RS ztratilo na Aventador SVJ pouze necelé tři sekundy, dá se očekávat, že brzy přijde další pokus o nový rekordní zápis mezi sériovými automobily.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?