Lada s kulometem místo výfuku je ideální auto na ruské silnice

04.05.2020
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Rusové zkonstruovali výfuk pro klasickou Ladu ve stylu rotačního kulometu

  • Výtvor vznikl jen za použití základních materiálů a nářadí v docela obyčejné dílně

  • Zveřejněné video odhaluje kompletní postup, můžete to doma zkusit také

Rusové mají zvláštní vkus. A ne jen v oblékání nebo hudbě, ale také v úpravě aut. Automobily totiž patří k jedněm z mála věcí, kde naplno mohou vyjádřit svou osobnost. A právě pro ty, kteří na sebe chtějí upoutat co nejvíce pozornosti, ale zároveň mají hlouběji do kapsy, je připravena úprava jedné takové obyčejné Lady.

Auto sedělo nějakou dobu v garáži, než se se mu dostalo pozornosti garážových mistrů z ruského youtubového kanálu Garage 54. Ten se zabývá bizarními modifikacemi laciných aut. Před časem například přidělal na starý Gazík sudy místo kol, svařil dvě auta dohromady nebo nasadil pohonnou jednotku místo zadních sedadel a udělal tak z Lady „čtyřkolku“ s motorem uprostřed.

Lada Vesta zvládla v ruském provozu za tři roky přes 500 000 km. Co všechno se muselo vyměnit?
Přečtěte si také:

Lada Vesta zvládla v ruském provozu za tři roky přes 500 000 km. Co všechno se muselo vyměnit?

Dnešní úprava je ale spíš subtilní a nakonec i docela sympatická. Pánové k ní potřebovali jen pár kovových trubek a několik plechových destiček. Vše si sami vyrobili pomocí rozbrušovačky, brusky, kleští a trochu toho sváření. Výsledkem je výfuk ve tvaru rotačního kulometu typu Gatling, který se při každém přidání plynu pohotově roztočí.

„Představte si, jak se budu cítit ti, kteří pojedu za vámi. Takový kulomet vystraší nejednoho dotěrného motoristu,“ směje se hlavní aktér kanálu Garage 54. Vy se nyní můžete podívat na video, kde je vidět celý postup. Jak je patrné, zvládnout by ho měl běžný kutil. Jen pozor na technickou kontrolu!

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?