Dartz Prombron Black Alligator je přehlídka nevkusu pro ruské milionáře

27.12.2016
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Dartz provádí zakázkové přestavby luxusních SUV

  • Model Prombron Black Alligator vychází z Mercedesu GLS63 AMG

  • Každý kus vzniká na individuální objednávku

  • K úpravě se používají velmi exotické a drahé materiály

Lotyšská automobilka Dartz se zabývá opulentními přestavbami velkých sériových aut podle přání bohatých klientů. A protože klientela pochází především z Ruska (a zemí bývalého Sovětského svazu), ztvárnění některých detailů hraničí až s nevkusem. A jiné detaily hranice nevkusu nikoli jen opatrně překračují, ale hned s rozběhem přeskakují.

Dartz Prombron Black Alligator je poslední ztvárnění založené na SUV Mercedes-Benz GLS63 AMG. Karoserii Dartz vytváří podle vlastního návrhu z kevlaru nebo jiného kompozitu. Pokud si najdete na internetu fotky starších modelů značky Dartz, budete vědět, odkud a kam vítr fouká. Novinka Black Alligator ještě není hotová, takže můžeme vidět zatím jen nové přídě.

Dartz Black Shark (7) Jeden zákazník si objednal Dartz Prombron Black Alligator také ve zlaté barvě...
Dartz Black Shark (20) ...a s volantem z rejnočí a krokodýlí kůže. Logo značky Dartz tvoří 292 diamantů a dva rubíny

Ano, ta světla jsou z Jeepu Grand Cherokee, pokud se ptáte. Dartz prozatím staví tři kusy nového modelu. Jeden v černé barvě, druhý v moderním provedení vojenské kamufláže a třetí ve zlatě. Model by se nejmenoval Black Alligator jen tak. Prakticky celý interiér je potažen kůží z aligátora.

Zákazník si ovšem může vybrat i jiný materiál a některé detaily interiéru lze vyrobit například z kůže rejnoka, hroznýše, pštrosa, žraloka a dokonce i z vorvaní předkožky. Ne, nežertujeme! Různé organizace ochránců zvířat si asi nevyberou Dartz mezi svá služební auta...

Doporučujeme: Pět luxusních bazarových SUV, která lákají cenou, ale jsou černou dírou na peníze

Pokud vám ani vše dosud řečené nestačí k tomu, abyste si udělali obrázek o tom, jací zákazníci si Dartz kupují, tak jeden si například objednal logo Dartz na volantu vytvořené z 292 černých diamantů a dvou rubínů. O ceně jednotlivých kusů se Dartz nezmiňuje. Některá starší auta se ale prodávala za zhruba milion amerických dolarů, tedy asi 24 milionů korun. Aby toho nebylo málo, vůz lze vybavit nejen pancéřováním, ale také tzv. anti-paparazzi systémem. Ten detakuje infračervený signál fotoaparátů a kamer a vyšle proti nim intenzivní světlo, takže znemožní pořizovat záběry posádky.

Klient si může rovněž vybrat motor, respektive jeho výkon. Přeplňovaný osmiválec z GLS63 AMG může zůstat u sériového provedení o výkonu 430 kW (585 koní) a točivém momentu 760 Nm. V nabídce jsou ale verze o výkonu 760 koní, 850 koní, 1100 koní a vrcholná má dokonce výkon 1600 koní a točivý moment 1500 Nm.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?