Kvíz: Automobilové přezdívky mnohdy pobaví. Uvidíme, zda dokážete správně určit, jakému modelu vybrané přezdívky patří

14.03.2024
přidejte názor
Autor: Ben – support for life

Některá auta celkem rychle zlidověla a dostala nějakou přezdívku. Tato náhradní jména mnohdy pobaví. V dnešním kvízu si vyzkoušíme, zda se v přezdívkách vyznáte. 

Přezdívek a různých alternativních názvů týkajících se aut nebo motocyklů existuje velké množství. Obvykle se týkají automobilů, které se staly populárními a které zlidověly. Veřejnost pak obstarala alternativní názvy často podle toho, co jim jednotlivá auta připomínala. 

Neoficiální názvy mnohdy mají svůj původ v říši zvířat. Jako příklad můžeme uvést třeba brouka, kachnu, užovku, ovci, masařku nebo delfína. Jindy se zase vžily názvy odkazující na nějaké předměty, jako je třeba harmonika, žehlička nebo piano. A v dalších případech tu máme zase osoby, jako například takového Číňana nebo Barču. 

Karosa či Tatra? „Horský bus“ HB 500 přinesl provozní problémy…
Přečtěte si také:

Karosa či Tatra? „Horský bus“ HB 500 přinesl provozní problémy…

Lidová fantazie ale nezná hranice, takže se v minulosti vžily i jiné obecnější názvy, jako například „kopřivák“. Takhle se označovalo auto, které se sice kupovalo jako nové, jenže před samotným nákupem už strávilo delší dobu odstavené někde v kopřivách na parkovišti. Tohle se dělo za dob řízeného hospodářství, ale není to tak dávno, co se kvůli krizi kolem čipů něco podobného vrátilo. Třeba Škoda měla tisíce aut odstavených na velkých plochách, protože se čekalo právě na čipy. 

Každopádně v dnešním kvízu si vás vyzkoušíme z toho, jak dobře se v těchto alternativních názvech vyznáte. Máme pro vás deset jednoduchých otázek, u každé jsou čtyři možné odpovědi a jen jedna je správná. Tak příjemnou zábavu!

,

KVÍZ: Víte, kterým autům patří tyto přezdívky?

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?