Hennessey férově uznalo, že prohrálo bitvu, ale rozhodně ne válku. Chce pokořit 500 km/h

přidejte názor
  • Pokořením hranice 300 mil v hodině Bugatti všem vypálilo rybník

  • Společnost Hennessey férově pogratulovala Bugatti k rychlostnímu rekordu

  • Americký úpravce však slibuje velkou odvetu

  • Rekordní Bugatti se do výroby skutečně dostane

  • „Mstitelem“ má být model Venom F5 s točivým momentem 1760 Nm

Automobilovým světem posledních pár dní hýbe rychlostní rekord modifikovaného Bugatti Chiron, když vůz dosáhl na testovacím okruhu Ehra-Lessien maximální rychlosti 490,484 km/h. Bugatti se tak znovu přihlásilo o svůj rekord, o který přišlo díky úsilí texaského úpravce Hennessey, jenž s extrémně modifikovaným Lotusem Exige aristokratickou značku minimálně zahanbil. Bugatti má tedy aktuálně svůj rekord zpět:

500 km/h ohrožují už i „běžná“ auta. Upravené Bugatti Chiron se rozjelo na 490,48 km/h
Přečtěte si také:

500 km/h ohrožují už i „běžná“ auta. Upravené Bugatti Chiron se rozjelo na 490,48 km/h

Můžete namítnout, že upravený Chiron není sériový automobil, v čemž máte pravdu. Ovšem jen částečnou, protože jak na svých facebookových stránkách prozradil Michelin, „již zanedlouho se v sériové výrobě objeví speciální model Bugatti Chiron“. Zajisté především proto, že existuje řada movitých zákazníků, kteří jsou schopni zaplatiti astronomické částky jen proto, aby měli tohoto rekordmana doma.

Hennessey značce Bugatti přes Instagram férově pogratulovalo, jelikož na metu 300 mil za hodinu si texaský úpravce dělal stejný zálusk, jako například Christian von Koenigsegg:

Společnost Hennessey automobilce Bugatti pogratulovala, zároveň ale připomněla, že má v plánu tento rekord překonat

Této mety už jako první ani jeden z nich nedosáhne (i když tedy přísně vzato o oficiální rekord nejde, protože za ten se považuje průměrná hodnota dosažená v obou směrech dané silnice), nicméně společnost Hennessey se okamžitě nechala slyšet, že meta 500 km/h (310 mph) bude její. Uvidíme, jak dlouho budeme čekat.

Pro připomenutí, Hennessey Venom F5 stojí na lehkém a extrémně pevném uhlíkovém šasi. Vůz pohání dvakrát přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 7,6 litru, který dosahuje výkonu 1176 kW (1600 koní) a mamutího točivého momentu 1760 Nm.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?