Electrikhana byla poslední. Ken Block zemřel

03.01.2023
přidejte názor
Autor: Tiskový servis Ford
  • Automobilový jezdec a kaskadér Ken Block zemřel při nehodě na sněžném skútru 
  • Ken Block se ve své kariéře účastnil řady motoristických podniků, nakonec se proslavil především díky seriálu Gymkhana 

Svět motoristických fanoušků zasáhla smutná zpráva. Známý americký automobilový jezdec a kaskadér Ken Block zemřel při nehodě na sněžném skútru, která se stala ve Wasatch County v Utahu. Tým Hoonigan Racing to potvrdil na svém facebookovém profilu. 

Ken Block se narodil 21. listopadu 1967. Svou závodní kariéru odstartoval v roce 2005 a v následujících letech se účastnil seriálu WRC. Poté se objevil také v mistrovství světa v rallycrossu. 

Nakonec se proslavil především díky akčním videím ze série Gymkhana. První díl s názvem Practice byl zveřejněn v roce 2008 a měl pouze 4,5 minuty. Mnohem delší dvojka vyšla o rok později a další díly následovaly. Gymkhanu 10 natočil Ken Block v roce 2018. Jedenáctku a nedávnou dvanáctku už obstaral Travis Pastrana. V posledním videu tohoto stylu se Ken Block představil nedávno. Vydáno bylo jako Electrikhana. Hlavní roli v něm kromě amerického jezdce hrál závodní elektrický speciál Audi. 

Ken Block zemřel ve věku 55 let. 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?