Devět měsíců, devět tipů pro řízení

30.08.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Správné připnutí bezpečnostního pásu snižuje riziko vážného poranění plodu o více než 50 %

  • Žena by měla mít volant ve vzdálenosti minimálně 25 cm od svého břicha, aby vpřípadě nehody nedošlo k přímému nárazu

  • Těhotné ženy bez zdravotních problémů se nemusí řízení automobilu obávat, pokud dodrží několik doporučení

Může bezpečnostní pás způsobit těhotné ženě zranění? Existují nějaké lékařské argumenty proti řízení automobilu? Během prázdnin s častým cestováním automobilem mohou mít některé těhotné ženy obavy, zda je pro ně vhodné, aby usedly za volant. Pokud není ošetřující lékař jiného názoru, je řízení automobilu i v těhotenství naprosto bezpečné za předpokladu dodržování následujících doporučení:

  • Vždy se připoutejte bezpečnostním pásem: Ve většině evropských zemí mají těhotné ženy povinnost připoutat se bezpečnostním pá „Spodní část bezpečnostního pásu, vedoucí přes klín, musí být umístěna co nejníže, aby zadržela pánev ženy a netlačila na plod. Diagonální část bezpečnostního pásu, vedoucí přes rameno, musí procházet přes břicho, mezi ňadry a spočívat na klíční kosti, vysvětluje Javier Luzón, vedoucí vývoje bezpečnosti vozidel SEAT.
  • Snižte riziko vážného poranění plodu na polovinu: Podle nejnovějších studií lze polovině všech možných vážných poranění plodu vpřípadě nehody zabránit správným připnutím bezpečnostního pá Bez tohoto bezpečnostního zádržného systému by došlo k přímému nárazu do volantu, který „by mohl způsobit vážná poranění, jako jsou předčasné odloučení placenty nebo ruptura děložní“, jak upozorňuje Dr. Emmanuel de Sostoa, vedoucí gynekologického oddělení v novém zdravotním a rehabilitačním středisku CARS společnosti SEAT, které se nachází v Martorellu a je jediným svého druhu ve Španělsku.
  • Mějte břicho ve vzdálenosti 25 cm od volantu: Posunutím sedadla dál od volantu zabráníte poraněním vpřípadě nehody, při níž by se mohla spodní část volantu dostat do přímého kontaktu s břichem sedící ž
  • Vždy aktivujte airbag: Odborníci doporučují aktivovat oba čelní airbagy pro cestující vpředu, pokud těhotná žena řídí nebo sedí na sedadle spolujezdce vpř 
  • Řiďte komfortně a bezpečně v každé fázi těhotenství: Je obrovský rozdíl mezi řízením vprvním trimestru těhotenství a řízením v období od čtvrtého do devátého měsí Proto je důležité s plynoucím časem odpovídajícím způsobem měnit nastavení polohy sedadla, uvést opěradlo do maximálně svislé polohy a zaujmout správnou polohu za volantem.
  • Připněte si doplňkový pánevní pás: Některé ženy, zejména v pozdní fázi těhotenství, se mohou rozhodnout pro používání pánevního pásu pod svým bř Přestože to není povinné, lze tímto způsobem zvýšit komfort těhotné ženy při cestování automobilem.
  • Volný, komfortní oděv, nízké boty a klidná jízda: Stejně jako za normálních okolností se i těhotným ženám doporučuje nosit při řízení nízké, komfortní Doporučuje se také zvětšit bezpečnostní odstup od vpředu jedoucích vozidel, aby se předešlo náhlým manévrům a nečekaným překvapením.
  • Dělejte často přestávky kodpočinku: Všeobecně se doporučuje nepodnikat dlouhé Neustálý hlad a potřeba častých zastávek kvůli návštěvě toalety jsou běžnou součástí života většiny těhotných žen, proto se doporučuje často zastavovat, projít se a aktivovat krevní oběh. 
  • Kdy mám přestat řídit? V případě těhotenství bez zdravotních problémů neexistuje žádný explicitní zá Dr. Sostoa říká, že těhotné ženy musí používat „zdravý rozum“ a přestat řídit, jakmile se už necítí za volantem komfortně. Ztohoto důvodu přestává většina žen řídit během posledního měsíce svého těhotenství.

Odkaz na video naleznete zde: https://youtu.be/8h8vx-p1K-o

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?