Čínská Škoda Kamiq GT má oficiálně po premiéře. Měli byste zájem?

přidejte názor
  • Škoda oficiálně představila model Kamiq GT

  • Opět jde o crossover s prvky kupé 

  • Stejně jako Kodiaq GT se bude nový Kamiq GT prodávat výhradně v Číně 

Škoda dnes oficiálně představila nový Kamiq GT, který se v minulosti ukázal na neoficiálních fotkách už dvakrát. Pokud vás tohle auto zaujalo, můžete si ho celkem detailně prohlédnout na více než dvaceti snímcích, které najdete v přiložené galerii. Jen vám musíme znovu připomenout, že Kamiq GT jinde než v Číně nekoupíte.

Nová Škoda Kamiq GT je totiž stejný případ jako o něco starší Kodiaq GT. Teoreticky by jistě o takový vůz zájem byl i v Evropě, ale Škoda tu bojuje s výrobními kapacitami. Nová verze malého crossoveru navíc nevychází z té, jakou známe u nás. Základem je čínský Kamiq postavený na starší technice. Oproti němu je provedení GT delší o 19 mm. Výšku tisková nezmiňuje a šířka se nezměnila, stejně jako rozvor 2610 mm.

Jak zrychluje Škoda Kodiaq RS upravená na 290 koní? Máme přesné srovnání nejen se sériovou verzí
Přečtěte si také:

Jak zrychluje Škoda Kodiaq RS upravená na 290 koní? Máme přesné srovnání nejen se sériovou verzí

Co se naopak oproti původní klasické verzi Škoda Kamiq změnilo, to je design. Nový Kamiq GT totiž převzal vzhled evropských modelů Scala a Kamiq. Nechybí diodová světla, chromové doplňky, loga GT nebo výrazná sedmnáctipalcová litá kola. Interiér nabídne sportovní sedadla a opět tu najdete nápisy GT.

Jaké přesně nabídne čínský Kamiq GT motory, to Škoda oficiální cestou nezveřejnila. Spekuluje se o atmosférické patnáctistovce (82 kW/111 k) a přeplňovaném čtyřválci 1.2 TSI (85 kW/116 k). Případní evropští zájemci budou muset buď vyrazit pro vůz do Číny, nebo se spokojit s evropskou alternativou v podobě Škody Kamiq Monte Carlo.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?