Česká firma nabízí netradiční „obytný přívěs“. Má nahradit chatu a můžete si na něj vzít hypotéku

18.05.2022
9 nových názorů
  • Malá mobilní chatka nabízí netradiční možnost, jak trávit volné chvíle na různých místech v přírodě 

  • Dřevěná stavba je umístěna na dvounápravovém přívěsu. Pro tahání postačí běžný osobní vůz, který zlvádne 3,5 tuny 

  • Základní cena mobilní verze je 1 450 000 Kč bez DPH. Některé banky umožňují vzít si na nákup hypotéku

Pandemie koronaviru do značné míry změnila způsoby rekreačního cestování. Ještě dále posílila poptávku po obytných automobilech, zároveň se do popředí dostaly také dříve méně vídané produkty třeba v podobě miniaturních karavanů. Česká společnost Rolling Homes aktuálně představuje další poměrně netradiční možnost, jak se vypravit do přírody. Pořídit si za tímto účelem můžete pojízdnou chatku.

Jejím základem je hliníková konstrukce, hojně využívané je ale v souladu s aktuálními trendy v oblasti ekologie dřevo. Fakticky jde o dřevostavbu dlouhou 6,5 m, širokou 2,5 m a vysokou 4 m. Hliníkový rám má zajistit pevnost na silnici, nebo také na vodě. Dvounápravový přívěs totiž není jedinou cestou, jak udělat tento domek mobilním. Jinou pohyblivou alternativou je hausbót.

Obytné auto za hubičku? Tahle Lada Granta s obytnou nástavbou má stát pouze 400 tisíc
Přečtěte si také:

Obytné auto za hubičku? Tahle Lada Granta s obytnou nástavbou má stát pouze 400 tisíc

Pokud toužíte po variantě „obytný přívěs“, pak dostanete bezmála sedmimetrovou chatku na dvounápravovém přívěsu, se kterým můžete jezdit po okolí. Pro tahání postačí obyčejný osobní automobil, musí ale zvládnout 3,5 tuny. Abyste s takovouto soupravou mohli legálně do provozu, je potřeba řidičské oprávnění B+E.

Chatka od společnosti Rolling Homes má kuchyň, obývák, toaletu, sprchu i ložnici. Sáhnout lze po verzi, která počítá s připojením k elektrické síti a odpadu, za příplatek 250 tisíc pak dostanete zcela samostatné provedení vybavené solárními panely a nádržemi na pitnou i odpadní vodu. Volit lze také mezi několika úrovněmi chytrých řešení. V té nejvyšší se vše ovládá přes aplikaci v telefonu.

Cena není úplně nejnižší. Za 1,5 milionu lze pořídit i plnohodnotné obytné auto, ale to nenabídne tak velký komfort při kempování. Navíc, jak uvádí oficiální tisková zpráva, některé banky už zařadily do své nabídky specifické finanční produkty určené právě pro takovéto mobilní domky, takže si na svou pojízdnou chatku budete moci vzít hypotéku.

 

KempingPit (neregistrovaný)
Jako na jednu stranu proč ne. Mi se tyhle designovky a různé věcičky docela líbí. Ale nic se nesmí přehánět, že ano. Ale je fajn, když si můžete v karavanu pověsit třeba závěsná svítidla a udělat si to tam skutečně pěkné. ;-) Prostě takovou tu příjemnou atmosféru. I proto mám rád kempování v karavanu. Je to komfort jako třeba v hotelu, ale přitom jste v kempu za levnější peníze. ;-)
Jan Sova (neregistrovaný)
No nějakou chajdu na kuřích nožkách bych i potřeboval (pozemek by byl). Ale zase to nepotřebuji nikam tahat na přívěsu (tedy pouze jednou přivézt). Zbytečně se pak platí cena přívěsu, který není potřeba a pokud chce někdo karavanový přívěs, tak si ho pořídí. Tohle je na běžné cesty nepoužitelné (foukne z boku a konec).
Hello World! https://helloworld.com?hs=5983ecaffc6ea222f4fdf2f8bdc080e2& (neregistrovaný)
0gegka
ele vai pedir você em namoro em 30 dias pdf (neregistrovaný)
Congratulations on the content. Interesting.. 89751930
KempingPit (neregistrovaný)
Nám teda zatím vždycky stačil klasický stan a nějakýá ta výbavička na kempování. Tohle, co popisujete, to už není kempování ale pojízdný hotel. A to si klidně můžu rovnou zaplatit nějakou chalupu a být tam a jezdit po okolí osobákem. Nebo si fakt myslíte, že to někdo koupí? Já teda ne.
Доброго дня,для Вас отправили билет на лото. Получите по ссылке далее => https://forms.yandex.ru/cloud/62eb57d564ec315321db0d93/?hs=5983ecaffc6ea222f4fdf2f8bdc080e2& (neregistrovaný)
w11nl3
Уведомляем,на ваш адрес отправили бесплатный билет. Перейдите по ссылке => https://forms.yandex.ru/cloud/62b713466855cca634ae6e2c/?hs=5983ecaffc6ea222f4fdf2f8bdc080e2& (neregistrovaný)
kr5b0y
Václav (neregistrovaný)
Dřevěná stavba je umístěna na dvounápravovém přívěsu. Pro tahání postačí běžný osobní vůz, který zlvádne 3,5 tuny ... :-) tenhle vtip je fakt výbornej... nazval bych to až zavádějící vtípek. Kolik stojí napsat takovouhle vtipnou větu? :-D Že Vám není studno urážet těch pár aut co snesou 3,5t a to nemluvíme o nutnosti E skupiny v ridicskem oprávnění:-D. Mlčení stojí kolik?
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?