Bentley Bentayga V8 Design Series nabídne kola ve stylu Rolls-Royce a diamantové hodinky

přidejte názor
  • Bentley představuje novou edici Bentaygy 

  • Provedení Design Series je dostupné pro verzi V8

  • Specialitou jsou nová kola se středy, které se neotáčejí. Vylepšen byl také interiér a nechybí hodinky s pravými diamanty 

  • Techniky se žádné změny netýkají, takže i Bentayga V8 Design Series nabízí výkon 550 koní a točivý moment 770 Nm

Před více než rokem představila automobilka Bentley základní verzi modelu Bentayga, poháněnou čtyřlitrovým zážehovým osmiválcem. Aby se na toto provedení nezapomnělo, třeba v kontextu nedávného příchodu ostré varianty Speed, upozorňuje na „slabší“ osmiválec nová edice Design Series.

Design Series představuje kombinaci nových doplňků Mulliner s vybranými prvky z běžné nabídky. Asi nejviditelnější specialitou jsou nová sedmipaprsková kola v barvě Paladium Grey, uprostřed opatřená znakem automobilky Bentley, který se neotáčí spolu s disky (přesně jak to známe z modelů Rolls-Royce). Design Series má také veškeré části karoserie lakované v jedné barvě a celek vzadu doplňují tmavé koncovky výfuku.

Test Bentley Bentayga Diesel: O smyslu bytí
Přečtěte si také:

Test Bentley Bentayga Diesel: O smyslu bytí

Základem interiéru je čalounění v barvě Beluga, které můžete doplnit o jednu ze čtyř barev (červenou, modrou, oranžovou a bílou). V této kontrastní barvě pak bude vyvedena část palubní desky a ventilační otvory v čalounění sedadel. Další specialitou je karbonové obložení palubní desky a části dveří s diamantovým vzorem. Desing Series rovněž zahrnuje hodinky Breitling s pravými diamanty, posazené uprostřed palubní desky.

Techniky se žádné změny netýkají. Čtyřlitrový přeplňovaný osmiválec nabízí výkon 404 kW (550 k) a točivý moment 770 Nm. Bentayga V8 tak zvládne sprint z nuly na 100 km/h za 4,5 s a nejvíce se rozjede na 290 km/h. Těmto parametrům a současně také velikosti vozu pak odpovídá spotřeba. Oficiální hodnota pro kombinovaný provoz naměřená podle normy WLTP je 13,0 l/100 km.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?