Alfa Romeo, nebo Mazda? Ne, tuto studii představila u nás dobře známá automobilka

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Také značka Genesis dorazila na autosalon v New Yorku 

  • Představila zde designově velice povedený koncept, který naznačuje podobu budoucího kupé 

  • Vůz využívá karbonový monokok, o pohon se starají elektromotory 

Na první pohled by se mohlo zdát, že tuto novinku z autosalonu v New Yorku má na svědomí Alfa Romeo nebo třeba Mazda, která ostatně nedávno podobný vůz ukázala. Autorem této studie je ovšem automobilka Hyundai, respektive její luxusně zaměřená značka Genesis. Podle dostupných informací by mohlo jít o zajímavé auto nejen po stránce designu.

Doporučujeme: Hyundai chystá vlastní supersport. Bude mít dvě sedačky a logo Genesis

Vůz se oficiálně jmenuje Genesis Essentia Concept a představuje vizi rychlého GT budoucnosti. Design je opravdu povedený, což platí jak o vnější karoserii, tak o interiéru. Hyundai, respektive Genesis, ale příliš faktických informací nezveřejnil. Tedy kromě výšky 1270 mm a méně podstatných drobností typu osmipalcového displeje na místě přístrojového štítu.

Podobný automobil by si zasloužil pod kapotu nějaký ten pětilitrový osmiválec, který Genesis nakonec v nabídce má. Jenže jde o vůz budoucnosti, takže se počítá s elektrickým pohonem. Také ten zůstal blíže nespecifikován, tisková zpráva pouze upozorňuje na přítomnost většího počtu elektromotorů. Akcelerace z nuly na amerických 60 mil v hodině (96,6 km/h) má být otázkou pouze tří sekund. Za pozornost stojí ještě skutečnost, že základem kupé je karbonový monokok.

Doporučujeme: Genesis G70 — Korejská konkurence pro BMW 3 nabídne šestiválec i samosvor

Nová studie značky Genesis představuje také další prvky. Třeba umělou inteligenci, která se bude učit řidičovy návyky, aby pak přesně odhadla, kdy má jaký systém automaticky aktivovat. Prakticky totéž ale už nabízí elektrický Jaguar I-Pace.

Svým způsobem by mohlo jít o přímého konkurenta podobně koncipovaného a nedávno představeného Polestaru 1, nicméně Genesis v dohledné době žádný takový vůz sériově vyrábět nebude. Kromě jiného také proto, že v aktuální nabídce značky nenajdete žádné SUV, což je v dnešní době potřeba rozhodně víc než nějaké krásné kupé.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?