Ženeva 2018: Zatopí Kia Ceed hatchback i kombi pořádně škodovkám?

06.03.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Kia Ceed vstupuje do třetí generace

  • Nevypadá to, že by se na novém modelu šetřilo

  • Kia má ambice zatopit nejsilnějším hráčům v segmentu

  • Kufr Ceedu Sportswagon má základní objem 600 litrů

  • Časem budou dva hybridy a sportovní verze

Nová generace hatchbacku Kia Ceed se představila už před několika dny. Premiéru praktické verze kombi si ale Kia schovávala až na autosalon, i když pár fotek uniklo na veřejnost již včera. Ohledně techniky se nic nového nedozvíme, protože všechno zásadní se už ví. Platforma K2 je totožná s tou u Hyundai i30 a o motorech jsme si už také napsali při představení hatchbacku.

Doporučujeme: Kia Ceed 2018 odhalena. Prohlédněte si novou generaci do posledního detailu (90x foto)

Nejlevnější Kia Ceed třetí generace bude používat motor 1.4 MPI o výkonu 74 kW (100 k), silnější alternativu představuje tříválec 1.0 T-GDI (88 kW/120 k), respektive zcela nový čtyřválec 1.4 T-GDI (103 kW/140 k).

V případě dieselů se dočkáme jediné možnosti, a sice čtyřválce 1.6 CRDi, který je taktéž nový. Kia připravila dvě verze. Slabší je naladěna na 85 kW (115 k), ta silnější nabízí 100 kW (136 k). Všechny motory dostanou šestistupňový manuál, novou čtrnáctistovku a vznětový agregát bude možné doplnit o sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku.

Doporučujeme Velké srovnání naftových kombíků s automatem: Hyundai i30, Opel Astra, Peugeot 308 a Škoda Octavia

Kia neprovádí divočiny s interiérem a drží se jednoduchosti, která byla u posledních produktů korejské automobilky tak příjemná a ergonomicky ji přibližovala etalonu této třídy, Volkswagenu Golf. Zajímavostí nové generace Ceedu je také to, že si zachovává nezávislé zavěšení vzadu i u základních motorizací.

Z výbavy se zákazníci dočkají adaptivního tempomatu a moderních bezpečnostních i asistenčních systémů. Časem přijdou i dvě hybridní verze a mluví se také o sportovním provedení s motorem 1.6 T-GDI a dokonce i o ještě ostřejší verzi podobné Hyundai i30 N. Očekáváme také, že Kia nastaví podle tradice velice agresivní cenovku základního vstupního modelu.

Zatímco hatchback představila Kia už dříve na samostatné akci, kombi Sportswagon má na autosalonu premiéru. Je o 20 mm širší (1800 mm) a 20 mm nižší (1465 mm) než končící model. Rozvor zůstává beze změn na hodnotě 2650 mm. Kia slibuje výrazně větší zavazadelník. Jeho objem narostl o 72 litrů, na rovných 600, a navíc se snížila nakládací hrana.

Veškeré podrobnosti o novém Ceedu Sportswagon včetně technických údajů najdete v press kitu:

Otevřít tiskovou zprávu

Naposledy aktualizováno 6. března 2018 14.38

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?