Ženeva 2017: VW Tiguan Allspace odveze až 7 osob a nabídne 760 litrů v zavazadelníku

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Kromě konceptu Sedric a modelu Arteon ukázal Volkswagen v Ženevě také Tiguan Allspace

  • Pro Tiguan Allspace to je evropská výstavní premiéra 

  • Prodloužená verze německého SUV odveze až sedm osob, zavazadelník se zvětšil na 760 litrů

  • Na trh dorazí zvětšený Tiguan v září 

Hlavními hvězdami ženevského autosalonu jsou v případě automobilky Volkswagen koncept Sedric a vlajková loď v podobě modelu Arteon. K vidění je ovšem také sedmimístný Tiguan, pro který znamená právě probíhající autosalon evropskou premiéru. Na trh bude verze Allspace uvedena v září letošního roku.

Doporučujeme: Už i Volkswagen má svého Kodiaqa pro sedm. Jmenuje se Tiguan Allspace

Tiguan Allspace má za úkol vyplnit mezeru mezi klasickými Tiguanem a velkým Touaregem. Oproti krátké variantě je karoserie delší o 215 mm, rozvor náprav byl prodloužen o 109 mm. Výsledkem je větší zavazadelník, který v pětimístném uspořádání nabídne až 760 litrů, tedy o 145 litrů více. Maximální hodnota dostupná po sklopení opěradel narostla dokonce o 265 litrů na 1920 litrů.

allspace_2 V září letošního roku dostane Škoda Kodiaq nového konkurenta. V Ženevě se představil prodloužený Tiguan Allspace, který také může mít třetí řadu sedadel. Navíc nabídne třeba vznětový motor o výkonu 240 koní, který u Kodiaqu nenajdete

Tím nejdůležitějším je ale přítomnost třetí řady sedadel, čímž se Tiguan Allspace zařadí po bok modelů typu Hyundai Santa Fe, Kia Sorento, Mitsubishi Outlander a samozřejmě Škoda Kodiaq. Pokud bude váš Tiguan Allspace vybaven třetí řadou, klesne objem v pětimístné konfiguraci na 700 litrů a maximum bude 1775 litrů. Za třetí řadou sedadel zbývá objem 230 litrů.

Doporučujeme: Ženeva 2017 — Volkswagen Arteon odhalen. Sám se vyhne kamionu a pozná, že jedete do zatáčky

Motory známe z klasického Tiguanu, takž jen připomeneme, že základní motorizace začínají na výkonu 110 kW (150 k), vrcholem bude čtyřválec 2.0 BiTDI o výkonu 176 kW (240 k).

Spolu s třetí řadou přichází do nabídky pro Tiguan ještě další dílčí novinky. Například vrcholný multimediální systém Discover Pro vybavený také ovládáním gesty. Cena nového Tiguanu Allspace bude začínat na německém trhu částku zhruba 30 tisíc eur.

 

 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?