Už i Volkswagen má svého Kodiaqa pro sedm. Jmenuje se Tiguan Allspace

03.03.2017
1 nový názor
Autor: Redakce
  • Volkswagen Tiguan Allspace je prodloužená sedmimístná verze

  • Základní motory začínají na výkonu 110 kW

  • Od 132 kW výš je pohon všech kol a automat v základu

  • Čtyřkolka může táhnout až 2500 kg těžký brzděný přívěs

Netrvalo to dlouho a prodloužený Volkswagen Tiguan Allspace dorazil i na evropský trh. Premiéru si odbude příští týden na autosalonu v Ženevě, prodávat se začne zhruba v září za cenu okolo 30 000 eur. Technicky se od všech příbuzných SUV založených na platformě MQB nijak zásadně neliší. Je to vlastně takový Kodiaq s maskou Tiguanu.

Sedmimístný Volkswagen Tiguan Allspace je oproti standardnímu pětimístnému Tiguanu o 215 mm delší a má o 109 mm delší rozvor náprav. Ve druhé řadě sedadel je nyní o 54 mm více místa na nohy. Celkově je Tiguan Allspace jen o 94 mm kratší než velký Volkswagen Touareg. Úložný prostor pojme až 1920 litrů nákladu.

Doporučujeme: Kia Sportage 2.0 CRDi vs. Volkswagen Tiguan 2.0 TDI — Nečekaně vyrovnaní

Základem motorové nabídky je benzinová čtrnáctistovka TSI o výkonu 110 kW (150 k) s vypínám válců, ale můžete si zvolit i stejně výkonný turbodiesel 2.0 TDI. K dispozici jsou i silnější verze a na vrcholu je pak dvěma turby přeplňovaný turbodiesel 2.0 BiTDI o výkonu 176 kW (240 k). Základní motorizace budou také s pohonem předních kol a manuálem, ale všechny silnější motory od 132 kW (180 k) včetně mají standardně pohon všech kol a také automat DSG.

Zatímco Tiguan Allspace s pohonem předních kol uveze 2200 kg těžký přívěs, čtyřkolka zvládne 2500 kg. Všechny motory samozřejmě plní Euro 6 a diesely se neobejdou bez selektivní katalytické redukce. Nádržka na AdBlue má objem 12 litrů. Volkswagen Tiguan Allspace přebírá všechny moderní a aktuální bezpečnostní systémy z Tiguanu, nechybí samozřejmě ani pokročilé funkce konektivity nebo třeba palubní internet. To všechno ale bude za příplatek.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?