Ženeva 2017: Land Rover přivezl kromě RR Velar také záchranářskou Discovery

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Světovou výstavní premiérou automobilky Land Rover je nový Range Rover Velar

  • Doprovod mu dělá model Discovery upravený divizí SVO

  • Jde o speciál určený pro záchranáře

Také automobilka Land Rover dorazila na ženevský autosalon. Hlavní novinkou je samozřejmě Range Rover Velar, který si zde odbyl světovou výstavní premiéru. Doprovod mu dělá nejnovější generace modelu Discovery upravená divizí SVO pro potřeby rakouských záchranářů.

Doporučujeme: Prohlédli jsme si nový Range Rover Velar. Proč ho chceme ihned do garáže?

Pro Range Rover Velar sice představuje ženevský autosalon světovou výstavní premiéru, vůz byl ale odhalen už minulý týden na samostatné akci v Londýně. Proto jen stručně zopakujeme, že jde o technického příbuzného Jaguaru F-Pace, který má za úkol vyplnit mezeru mezi modely Evoque a Range Rover Sport. K dispozici budou známé motory, vzduchový podvozek, vůz dostal zcela nové uspořádání palubní desky a ve výbavě najdeme dokonce i laserová světla.

Další novinkou automobilky Land Rover je upravený model Discovery pojmenovaný jako „Project Hero“. Úprava, o kterou se postarala divize SVO, vychází z verze osazené motorem 3.0 TDV6. Cílem bylo postavit auto určené pro záchranáře a tomu odpovídá také další vybavení. Kromě vysílaček najdeme vzadu výsuvnou podlahu, která má sloužit například jako pracovní deska, především je ale tohle Discovery propojené s dronem ukrytým ve střešním boxu. Posádka tak nebude muset fyzicky zkoumat blízké okolí, ale jednoduše vypustí do vzduchu dron a z bezpečí interiéru vozu si vše prohlédne.

Doporučujeme: Nový Land Rover Discovery je o půl tuny lehčí, projede téměř metr vody a sklápí sedadla přes telefon

Od června bude po dobu dvanácti měsíců upravený Land Rover Discovery používat rakouský Červený kříž. Pro britskou automobilku nejde o první takový projekt. Land Rover a Červený kříž spolupracují od roku 1954, přičemž aktuálně se automobilka podílí na 18 humanitárních projektech v 25 zemích.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?