Volkswagen ukázal malou Californii. S kuchyní a hvězdami nad hlavou

04.09.2020
1 nový názor
  • Volkswagen Caddy páté generace se představil v kempovacím provedení California

  • Auto je určeno pro páry nebo malé rodiny na víkendové výlety do přírody

  • Nabízí dvoumetrovou postel, vysouvací kuchyň a velké okno na pozorování noční oblohy

Ne každému se chce na víkend vyrážet ve velkém obytném voze. Volkswagen se proto rozhodl do nabídky svých kempovacích speciálů zařadit nejmenší model. Po obří Grand Californii založené na modelu Crafter, středně velké Californii z Multivanu, přichází řada na Caddy California, postavenou na páté generaci kompaktní dodávky.

I když jde o malý vůz, neznamená to, že by se jeho uživatelé museli zříci obytného komfortu. Samozřejmě, toaleta se sem nevejde. Caddy má ovšem téměř dvoumetrovou postel pro dva s příjemnými pružinami. Pod ní je nejen prostor na zavazadla, ale také vysouvací kuchyň s plynovým vařičem. Schováte sem i dvě kempovací židle.

Může šuplík nahradit obytný automobil? Vyzkoušeli jsme to s VW Caddy a vestavbou Nest by Egoé
Přečtěte si také:

Může šuplík nahradit obytný automobil? Vyzkoušeli jsme to s VW Caddy a vestavbou Nest by Egoé

Pokud budete spát přímo ve voze, pak si můžete užít obrovské panoramatické střešní okno s plochou dvou metrů čtverečních. Umožní vám pozorovat noční oblohu. Jestliže ale patříte mezi příznivce stanování, pak si můžete dokoupit rozkládací stan, který lze k vozu připojit a rozšířit tak jeho obytnou plochu.

A jak je vlastně velký? Volkswagen Caddy California se ještě do konce letošního roku bude prodávat v základních rozměrech s rozvorem 4501 mm. Příští rok se ale do prodeje dostane i jeho větší varianta s prodlouženým rozvorem na 4853 mm. Ta nabídne ještě více pohodlí na palubě.

Pavel T. (neregistrovaný)
Škoda že nestojí polovinu, takhle je pro mě nedostupnou variantou.
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?