Právě vychází časopis AUTO7 9/2020

03.09.2020
přidejte názor
Autor: Redakce

První dojmy: Škoda Enyaq

Velký test: Honda Jazz Crosstar

Srovnání: Volkswagen Golf proti Mazdě 3 a Fordu Focus

Téma: Budoucnost japonských automobilek v Evropě

Technika: Nové typy moderního pohonu

Bazar: Volkswagen e-UP

Retro: Pozapomenuté Ferrari 400i

Zářijové vydání časopisu AUTO7 je právě v prodeji. Jak jistě poznáte z jeho titulní stránky, obsáhle se věnuje zřejmě nejdůležitější novince v novodobé historii značky Škoda. Elektromobil Enyaq iV jsme si exkluzivně prohlédli ještě před jeho oficiální premiérou, vyzpovídali jeho tvůrce, usedli dovnitř – naše dojmy a zajímavé srovnání s konkurencí najdete v obsáhlém šestistránkovém článku.

Další první dojmy jsme získali z tria velmi zajímavých novinek: Nové generace Volkswagenu Caddy, který ještě více vyjde vstříc rodinám, Hyundai i20 ve zcela nové verzi a také obřího Fordu Explorer, který ve své hybridní variantě hlásí návrat do Evropy po mnoha letech.

Srovnávací testy se nám do aktuálního vydání AUTO7 vešly hned dva. V prvním se věnujeme špičce ve třídě hatchbacků: Osmou generaci Volkswagenu Golf jsme postavili proti Mazdě 3 a Fordu Focus – vítěz vás jistě překvapí. Druhé srovnání se věnuje nové vlně plug-in hybridních crossoverů, které slibují ekologický provoz ve městě a zároveň použitelnost a rychlost mimo něj. Zvítězí Opel Crossland X Hybrid4, Peugeot 3008 Hybrid4 nebo Volvo XC40 Recharge? V rubrice nejlepší koupě jsme zmapovali osmi a vícemístné vozy na českém trhu.

Tradiční šestistránkový velký test si posvítil na novou generaci Hondy Jazz ve verzi Crosstar. Dokázal si uchovat tradičně promyšlený a praktický interiér i kompaktní rozměry aniž by sklouzl ke kompromisům? Přinášíme také várku tradičních jízdních testů, svezeme vás například Mitsubishi L200 ve speciální kempovací úpravě, Volkswagenu Passat Alltrack, Peugeotu 2008, BMW X5 M50i nebo faceliftovaném Opelu Astra.

Tématem čísla jsou tentokrát japonské automobilky a jejich budoucnost v Evropě. Zkoumali jsme, jak si vedly v posledních letech, které mají šanci současnou krizi přežít a co hodlají nabídnout v následujícím období. Budoucnosti se také týká technický článek o inovacích na poli motorů, pohonů a prozatím experimentální automobilové techniky. Naopak do minulosti se podíváme při výběru bazarového Volkswagenu e-UP a také při svezení s překrásným Ferrari 400i z roku 1980.

Nyní se k vám časopis dostane snadněji než kdy dříve:
Do schránky s poštovným zdarma
Předplatné s dárkem
V elektronické podobě

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?