LOL (neregistrovaný)
Budu se opakovat, ale Multikultipla není škaredé auto. Je jiné a vše je podřízeno funkci (a z tohoto pohledu se dá dokonce hovořit o vnitřní kráse). Hnusná auta vypadají podobně jako aktuální produkce Rollsu, Bentley Bentayga, všechno z Ruska, nebo Schade Fobia II.
Zapa (neregistrovaný)
Mám toto neobyčejné vozidlo 20 let, najeto 240 tisíc. Rád svezu ony "odborníky a závodníky" převážně majitele Golfů, Pasátů a Bavoráků v převážné většině 20 a více let starých, těsně před rozpadem a těším se na jejich protáhlé ksichty. Se vším souhlas, jen pokud benzín dost točíte, v pohodě auto uveze plné zatížení a v žádném případě nebude brzdou, o tom se přesvědčilo již dost mnou předjížděných. Chce to zkrátka točit. Ovšem spotřeba je poté kolem 9 litrů/100 km
Ronault (neregistrovaný)
Musím zcela souhlasit s autorem videa. Máme ho v práci jako služební auto, resp. je tam, ale málo se s ním jezdí. A když jsem chtěl jen na kongres a mělo nás jet 5, tak mi nutili Rapida, blééé, ale vydupal jsem si již letitou Multiplu a musím říct, že milé překvapení. Jedině hukot převodovky konkrétního kusu nevěstil nic dobrého, ale dojeli jsme a když se vezme, že by šlo o nové auto, tak je to opravdu geniálně vyřešeno. Jediná výtka podle mě je onen kufr. Asi bych ocenil o 20 cm větší délku a zároveň větší kufr. A ono to je logické, máš-li tolik dětí a pasažérů, mají batožinu a proto i dnes není zájem o Picasso v krátké verzi nebo Scénica atd. Ale i tak musím říci, že na svou dobu super a opravdu si nezaslouží nemístnou kritiku.