Videodojmy: Hyundai Kona Electric a koloběžka Seat eXS KickScooter

přidejte názor
Autor: Redakce

V dalším díle našich Videodojmů si vyzkoušíme budoucnost. Ta bude samozřejmě čistě elektrická a dá se čekat, že ve městech bude také plná nejrůznějších omezení pro automobily. Však to znáte, ulice patří lidem, ne autům, jak hlásají některé organizace. Kromě toho se už teď objevují názory, podle kterých ani elektromobily nezaručí dostatečnou ekologii, takže se budou muset omezit auta jako celek a do popředí se dostanou jiné druhy dopravy. Třeba takzvaná mikromobilita.

Co to znamená v praxi? Poté, co zdoláte svým elektromobilem v klidu 300 km, což by měl být v budoucnu standard, přičemž zrovna silnější verze Hyundai Kona Electric to zvládá už dnes, auto zaparkujete někde u dobíjecí stanice a dále budete do centra města pokračovat třeba na elektrické koloběžce. Takovou už můžete koupit dokonce i přímo od automobilek. Například Seat prodává svůj příspěvek na téma mikromobility i u nás:

https://autobible.euro.cz/seat-zacal-prodavat-kolobezku/

Že to může docela dobře fungovat, o tom vás možná přesvědčí naše video. Kona Electric je totiž objektivně velmi dobré auto a na aktuálním trhu dost možná vůbec nejlepší elektromobil. Elektrická koloběžka je pak vynikající doplněk, který řeší nedostatek nabíjecích stanic, protože vám rázem nevadí, že tu nejbližší k vaší cílové destinaci najdete třeba čtyři kilometry daleko. Jenže je tu jeden problém. Koloběžka vyjde na šestnáct tisíc a hlavně Kona Electric stojí víc než Hyundai i30 N Fastback. Takže my si radši na tuhle budoucnost ještě počkáme.

Ještě na vysvětlenou, poněvadž se nám vloudil do natáčení šotek: jízdní režim „červené S“ na koloběžce oficiálně znamená maximálně sportovní nastavení. Režim „bílé S“ je jakýsi střední režim a když na displeji žádné „S“ nesvítí, je aktivovaný úsporný režim pro dlouhý dojezd. Subjektivně ale rozdíl mezi červeným a bílým S zas až tak znatelný není.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?