Videodojmy: Audi Q3 45 TFSI quattro

přidejte názor
Autor: Redakce

Druhá generace Audi Q3 nabízí ve srovnání s předchůdcem výrazně více prostoru pro lidi i zavazadla. Má totiž ambice zastoupit i roli rodinného auta. Podobně jako velká Q8 dostala Q3 dramatickou osmiúhelníkovou masku a zvýrazněné linie blatníků, inspirované legendárním kupé Ur Quattro z 80. let. Interiér prošel stejně rozsáhlou proměnou jako exteriér. Mnohoúhelníky s ostrými hranami, rozlehlé plochy a efektní velké displeje, to je styl, který známe už z nejnovější generace velkých Audi, opět včetně Q8.

Poprvé za volantem Audi Q3 2019: Je prostornější, líp jezdí a vypadá jako zmenšená Q8
Přečtěte si také:

Poprvé za volantem Audi Q3 2019: Je prostornější, líp jezdí a vypadá jako zmenšená Q8

Ve videodojmech jsme vyzkoušeli nevýkonnější nabízenou motorizaci, 45 TFSI. Je to dvoulitrový čtyřválec, naladěný na 230 koní a 350 Nm. Přes dvouspojkovou převodovku a mezinápravovou spojku pohání všechna kola. Audi slibuje zrychlení 0-100 km/h za 6,3 s a nejvyšší rychlost 233 km/h.

Nová Q3 vypadá dobře, funguje dobře a jezdí také dobře. V testované specifikaci možná lépe než leckteré větší SUV. Je tu ale jedno docela závažné „ale“: malé SUV ještě nemusí znamenat levné SUV. Zvlášť když má veškerou příplatkovou výbavu a čtyři kruhy na kapotě. Víc se ale už dozvíte ve videu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?