Video: Škoda Kodiaq se proletěla nad švýcarskými Alpami

1 nový názor
Autor: Redakce
  • Francouzské zastoupení automobilky Škoda nechalo nový Kodiaq proletět se nad Alpami 

  • Kodiaq přeletěl středisko Glacier 3000

  • Po přistání na vrcholu Alp se vůz projel po sněhu

Snaha upoutat pozornost může vést automobilky k různým méně obvyklým kouskům. Aktuálně tak třeba francouzské zastoupení značky Škoda uspořádalo akci, v rámci které se nový Kodiaq proletěl na Alpami, aby přistál ve středisku Glacier 3000 a tam se projel po sněhu, což mělo ukázat jeho schopnosti mimo zpevněné silnice.

Doporučujeme: Škoda Trekka a Škoda Kodiaq — Takhle vypadá rozdíl více než 50 let v praxi (galerie)

Aby Kodiaq mohl do vzduchu, objednala Škoda nákladní vrtulník, který běžně vozí do hor nejrůznější zásoby. Tenhle stroj je schopný odletět s nákladem těžkým až 1900 kg. Na lana pod vrtulník byl zavěšen Kodiaq ve verzi 2.0 TDI (110 kW), samozřejmě s pohonem všech kol a se sedmimístným interiérem.

Škoda Kodiaq se vznesla ze švýcarského letiště Saanen-Gstaad a po sedmi minutách ve vzduchu přistála u střediska Glacier 3000 ve výšce 3000 metrů nad mořem. Tři lidé vůz odpojili a mohlo začít vysokohorské natáčení. Výsledek celé této akce si můžete prohlédnout na přiloženém videu.

Doporučujeme: Takhle to dopadne, když dáte dohromady polární Toyotu Hilux a Hyundai Santa Fe

Zajisté jde o zajímavý způsob, jak upoutat pozornost, ale z historie známe i odvážnější akce. Například Hyundai vyslal upravené Santa Fe na Antarktidu a Land Rover vypustil Range Rover Sport na sjezdovku Inferno s klesáním až 75 %. Britské video si můžete připomenout níže.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?