Video: Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid dokazuje, že není hybrid jako hybrid

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Ne každý hybrid musí být pomalý 

  • Aktuální video ukazuje, že Panamera Turbo S E-Hybrid je zatraceně rychlá

  • Celkový výkon je 680 koní, tabulková spotřeba má hodnotu 2,9 l/100 km

Díky automobilům typu Toyota Prius se vám patrně po vyslovení slova „hybrid“ automaticky vybaví vůz, který možná v některých režimech jízdy mnoho paliva nekonzumuje, ale zábavu za jeho volantem budete hledat marně. Jenže dnes už existují i docela jiné hybridy. Jak dokazuje aktuální video, nová Panamera Turbo S E-Hybrid je přesně takovým případem.

Doporučujeme: Nejvýkonnější sériové Porsche je nyní hybridní Panamera Turbo S E-Hybrid

Video prezentuje některé zajímavé dovednosti této hybridní novinky, které s ekologií (naštěstí) příliš nesouvisí. Třeba ostrá akcelerace, kdy se posádka dočká přetížení 0,9 g, respektive kdy se vůz rozjede z nuly na 200 km/h přibližně za 11 sekund. Rozhodně zajímavý je také zvuk, pokud zrovna nejedete v elektrickém režimu, a na okruhu se zřejmě nejrychlejší Panamera v nabídce také neztratí.

Doporučujeme: Test Porsche Panamera 4S Diesel — Skutečně nejlepší diesel na trhu

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid je vrcholem nabídky tohoto modelu. Hybridní systém využívá přeplňovaný osmiválec o výkonu 404 kW (550 k) a elektromotor, který přidá dalších 100 kW (136 k). Celkově má řidič k dispozici rovných 500 kW (680 k), zrychlení z nuly na 100 km/h je vyřízené za 3,4 s, nejvyšší rychlost dosahuje hodnoty 310 km/h. V čistě elektrickém režimu pak tento přerostlý supersport ujede až 50 km.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?