Tohle auto není ani Ferrari, ani starý Ford. Navíc zatím nejezdí. Přesto stojí 6,4 milionu

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Za 6,4 milionu si můžete koupit mnoho zajímavých nových a ještě zajímavějších starých aut

  • Nebo také můžete sáhnout po této přestavbě 

  • Základem je Ford V8 z roku 1932, který byl důkladně upraven

  • Problém je, že vůz ještě potřebuje dodělat 

Občas se objeví na prodej neuvěřitelné automobily, což je přesně případ této přestavby. Oficiálně se jedná u upravený Ford V8 s karoserií kupé z roku 1932. Jenže úprava to byla tak radikální, že z původního auta nezbylo prakticky nic. Ke slovu se ovšem dostal karbon a opět důkladně vylepšená technika původem od Ferrari.

Doporučujeme: Jezděte jako Donald Trump. Na prodej je unikátní Cadillac Trump z roku 1988

Ze starého Fordu zůstal pouze rám. Ani ten ale není v původním stavu, dostal nerezové výztuhy, aby získal na tuhosti. Pak tu máme karoserii. Ta vypadá jako zachovalý originál, jenže jde o repliku z uhlíkových vláken. Jiné jsou přirozeně obě nápravy a brzdy. Ty sice vypadají jako bubnové, ale jde pouze o imitaci. Pod kryty se schovávají brzdné kotouče.

Důvod k použití opravdu výkonné brzdné soustavy je vskutku pádný. Místo dýchavičného osmiválce použili autoři projektu starší třílitrový osmiválec Ferrari. Ten navíc dostal dvě obrovská turbodmychadla, jinou řídicí jednotku, velké mezichladiče zabírající prostor původního chladiče a ve finále tedy výkon kolem 950 koní.

Doporučujeme: Na prodej je prakticky nové Lamborghini LM002 ze série čítající pouze 48 kusů

Výsledek vypadá jako hot rod snů, jsou tu ale dva problémy. Sice si tento stroj můžete koupit, jenže stojí 250 000 dolarů, tedy v přepočtu asi 6,4 milionu korun. Především ale za tyto peníze nedostanete auto, se kterým byste se mohli okamžitě projet. Je potřeba ještě přidělat převodovku a hnací hřídel k zadní nápravě, stejně jako dokončit řízení. Jestli máte přesto zájem, inzerát najdete zde.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?