S tímto Fordem Focus WRC jezdil Colin McRae i Petter Solberg. Teď může být váš

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Do aukce míří Ford Focus WRC z roku 1999

  • Jde o zajímavý exemplář, protože s ním jezdil Colin McRae a později také Petter Solberg 

  • Zájemci budou podle odhadů potřebovat minimálně 3,5 milionu korun 

Pokud patříte mezi fanoušky slavného Colina McRae, mohla by vás zajímat nabídka, se kterou aktuálně přišla aukční síň Silverstone Auctions. V rámci dražby si zájemci mohou pořídit tovární speciál Ford Focus WRC, se kterým závodil právě Colin McRae.

Auto je z roku 1999. Colin se s ním zúčastnil katalánské rally, Rally Korsika, Rally Acropolis a Rally China. Pro sezónu 2000 vůz prošel úpravami, nicméně Colin McRae ho dále nevyužil. Za volant ovšem usedl další zajímavý jezdec - Petter Solberg. Dohromady tento konkrétní automobil absolvoval v rámci seriálu WRC jedenáct podniků. Současný prodejce získal nabízený Ford Focus WRC v roce 2007 a v průběhu let s ním absolvoval různé evropské závody.

Doporučujeme: Impreza WRC, kterou řídil Colin McRae, je historicky nejdražší Subaru prodané v aukci

Vzhledem k historii vozu není překvapivé, že podle odhadů nebude tak levný jako třeba Škoda Octavia WRC, která byla na prodej před časem. Cena by se mohla vyšplhat na 120 až 140 tisíc liber, což je v přepočtu přibližně 3,5 až 4 miliony korun. Ještě ale máte trochu času něco našetřit, protože aukce proběhne až 23. února v rámci akce Race Retro Competition Car Sale 2018.

Kromě Fordu Focus WRC Silverstone Auctions nabídne také další zajímavá auta. Třeba závodní Subaru Legacy RS (odhadovaná cena je stejná jako u Focusu), několik starých Fordů Escort nebo Lotus Cortina.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?