Takto vypadá BMW 5 po faceliftu. Obří ledvinky nedostalo

30.04.2020
přidejte názor
Autor: BMW
  • Na internet unikly dvě fotografie, které odhalují manažerský sedan BMW 5 po faceliftu

  • Auto má příď a světlomety, které se víc podobají menší řadě 3. Ukazuje se hybridní verze

  • Pátá řada nevyužila facelift tak jako sedmá, která dostala masivní masku chladiče

S největší pravděpodobností se díváte na skutečnou podobu BMW řady 5 po facelfitu. Model s označením G30 se představil v roce 2016 a prodává se od února 2017. Zřejmě tak přichází čas na drobné změny. První fotografie odhalují samozřejmě jen ty vnější.

Designéři nevyužili faceliftu BMW 5 k tomu, aby na něj naroubovali obří masku chladiče (ledvinky) jako v případě řady 7. Místo toho je naopak decentnější, i když stále s pěknou dávkou chromu. Přímo na ni navazují full-LED světlomety. Příď víc připomíná řadu 3.

Test BMW 540d xDrive: Dálniční expert
Přečtěte si také:

Test BMW 540d xDrive: Dálniční expert

Jak naznačuje logo na boku vozu, díváme se na auto vybavené sportovním M paketem. To má zřejmě jiný přední nárazník, pořádná kola s nápadným dvoubarevným designem a další stylové detaily. Paradoxní je, že auto na obrázku je model 530e, tedy plug-in hybrid, což prozrazuje i kryt zásuvky u předního kola.

Nápis na zádi prozrazuje, že se díváme na plug-in hybrid se čtyřválcem a elektromotorem

Známý čtyřválcový hybrid by měla po faceliftu doplnit i silnější „ekologická“ varianta 545e. Ta už bude kombinovat třílitrový šestiválec s elektromotorem a dosáhne na výkon 294 kW (400 k). Dřívější špionážní snímky také naznačují, že by se měla objevit ostřejší verze BMW M5 s označením CSI. Uvidíme po premiéře, která se zřejmě odehraje velmi brzy.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?