Také malý VW up! si můžete koupit ve verzi R-Line. Technické úpravy ale nečekejte

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Volkswagen začne nabízet malý up! v provedení R-Line 

  • Na své si přijdou zájemci o sportovní vzhled, kteří nechtějí skutečně sportovní up! GTI

  • Výbava R-Line se týká výhradně designu 

Volkswagen up! je sice základní a nejdostupnější model značky, ale to neznamená, že by zájemci neměli z čeho vybírat a za co připlácet. K dispozici je kromě klasické varianty třeba oplastovaný Cross up! nebo dokonce sportovní up! GTI. Nově do nabídky navíc přichází výbava R-Line, známá z ostatních větších modelů značky.

Tisková zpráva slibuje obvyklé záležitosti. Například to, že nákupem provedení R-Line dostanete ještě výraznější, dynamičtější a více sebevědomý vůz. Fakticky ale získáte navíc pouze upravený design, techniky se výbava R-Line vůbec netýká.

Doporučujeme: Žádný tříválec ani downsizing. Volkswagen Polo GTI dostane dvoulitr z Golfu GTI

Přesně řečeno paket R-Line zahrnuje jiné nárazníky, výraznější boční prahy, stříbrnou lištu na masce chladiče, černou střechu a černé kryty zpětných zrcátek, zatmavená okna, šestnáctipalcová litá kola a samozřejmě plakety R-Line. Standardní disky jsou obuty do pneumatik o rozměru 185/50 R16, zájemci si ale budou moci připlatit za sedmnáctky s pneumatikami o velikosti 195/40 R17.

Volkswagen aktuálně připravuje nový konfigurátor, takže zatím nevíme, jak přesně vysoký bude příplatek na českém trhu. Mezinárodní tisková zpráva uvádí cenu za paket R-Line 795 eur, tedy v přepočtu zhruba 20 tisíc.

 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?