Také Audi bude mít svou „X6“. Q8 se představí v červnu a dočká se verze RS

16.03.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • „Sportovní“ SUV Audi Q8 se představí v červnu v Šanghaji

  • Konkurent BMW X6 dorazí také v rychlé verzi RS

  • Prodej nového Audi Q8 bude zahájen na podzim

Audi během své pravidelné výroční tiskové konference poodhalilo plány. Mezi aktuálními novinkami je i chystané představení produkční verze velkého crossoveru Audi Q8. Dlouho slibovaná odpověď na BMW X6 a Mercedes GLE Coupé se poprvé ukáže v červnu v Šanghaji. Techniku si nové Audi Q8 podle očekávání půjčí od modelu Q7.

Audi Q8 ale nebude jen Q7 s rychleji klesající střechou, horší prostorností vzadu a s menším kufrem. Dočká se přeladěného podvozku a pravděpodobně i širšího rozchodu kol.

Doporučujeme: Audi Q8 Sport Concept je další hybridní SUV

Pod kapotou Audi Q8 očekáváme známé motory z Q7, ale zajímavostí je, že se počítá i s rychlou verzí. Vedle SQ8 bychom se měli dočkat také provedení RS Q8. To dostane osmiválec 4.0 TFSI o výkonu přibližně 600 koní. Konkurence je jasná, BMW X6 M a například Range Rover Sport SVR.

Audi Q8 by také mělo dostat mild-hybridní systém pohonu, jaký využívají nová Audi A6, A7 a A8, aspoň tedy k některým motorům. Uvnitř čekejme značně modernizovaný interiér ve stylu aktuálních novinek Audi. Prodej nové Q8 by měl být zahájen na podzim.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?