Subaru vyladilo loňský koncept. Výsledek ukazuje, jak bude vypadat STI nové generace

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Kromě autosalonu v Detroitu brzy proběhne také autosalon v Tokiu

  • Subaru zde minulý rok představilo koncept Viziv Performance a stejný vůz přiveze i letos

  • Tentokrát ovšem studie ponese podpis STI

Není to tak dávno, co jsme psali o ukončení prodeje současného WRX STI na evropském trhu a tedy i v České republice. Nástupce je zatím v nedohlednu, dobrou zprávou je ale fakt, že se na něm zřejmě pracuje. Dokazuje to studie Viziv Performance STI Concept, kterou Subaru brzy představí na domácím autosalonu v Tokiu.

Jestli vám je jméno konceptu povědomé, pak to není náhoda. Studii Viziv Performance představilo Subaru v Tokiu minulý rok. Tehdy se o slibně vypadajícím konceptu hovořilo jako o ukázce podoby nového WRX. Logicky tedy aktuální dále vyladěné provedení bude představovat WRX STI nové generace.

Doporučujeme: Subaru BRZ a WRX STi v ledové aréně — Dva způsoby zábavy

Protože už základní koncept Viziv Performance dostal poměrně agresivní design, nepřekvapí, že verze STI bude regulérně brutální. Naznačuje to první oficiální obrázek, kde novinka vypadá jako speciál určený pro nějaké okruhové závody a opatřený křídlem původem z Hondy Civic Type R.

Kromě nového konceptu ukáže Subaru v Tokiu ještě další modely, o kterých ale může český zákazník pouze snít. Řeč je o modelech Levorg a BRZ ve variantách STI Sport a STI Performance. Tokijský autosalon proběhne už tento víkend.

Subaru Viziv STI 1

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?