Škoda začíná lákat na nový Kodiaq RS. Zveřejnila první fotku

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Škoda Kodiaq RS se pomalu blíží

  • Fotografie zveřejněná na Facebooku Škody ukazuje SUV schované v boxu na Nürburgringu

  • Nejpravděpodobnějším kandidátem na pohon Kodiaqu RS je řetězec 2.0 biTDI DSG 4x4

„Co to vykukuje ze tmy? Dáme vám nápovědu. Je to něco, co už znáte, ale ne  tak docela! Právě teď se seznamuje s testovací silnicí (sic) na Nürburgringu!“ Těmito slovy (v angličtině) doprovodila Škoda fotografii, kterou zveřejnila na své mezinárodní facebookové stránce.

Za pootevřenými boxovými vraty svítí světlomety auta, které nemohou patřit ničemu jinému než Kodiaqu RS. Nasvědčuje tomu vysoká příď a stylizovaný ochranný plát pod nárazníkem. Prototyp Kodiaqu RS byl před několika dny „přistižen“ právě na Nürburgringu. Sice s maskováním, ale s viditelným modelovým označením na místě registrační značky. Vzhledem k tomu, že se tak stalo před několika málo dny, se můžeme domnívat, že špionážní fotografie Top Gearu vůbec nebyla špionážní a že šlo o připravené intro komunikační kampaně.

Škoda Kodiaq RS bude nejrychlejším SUV v nabídce mladoboleslavské značky.  O technice zatím oficiálně nic známo není, spekuluje se však o biturbodieselu 2,0 l o výkonu 176 kW s Passatu. Stejně jako v něm by i zde byl motor sériově spřažen s dvouspojkovou převodovkou a pohonem všech kol.

Po první fotografii můžeme čekat obvyklý seriál pomalého odhalování s fotografiemi detailů a postupným uvolňováním informací. Kompletní podoba vozu by měla být veřejná do několika týdnů, výstavní premiéra proběhne zřejmě na podzim.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?