Škoda Octavia RS 2020: Takto vypadá první „eReSo“, které budete nabíjet ze zásuvky

přidejte názor
  • Škoda zveřejnila první oficiální skici modelu Octavia RS 2020

  • Obrázky ukazují detaily povědomé z dosavadní Octavie RS, od tvarování předního nárazníku až po vzor kol

  • Nová Octavia RS se ukáže za měsíc v Ženevě spolu s Octavií Scout

S odstupem několika měsíců po odhalení nové Škody Octavia 2020 chystá automobilka premiéru speciálních variant Octavia RS a Octavia Scout. První z nich si dnes můžeme prohlédnout na oficiálních skicách. Octavia RS 2020 na nich působí velmi dramaticky, zejména ve variantě liftback. Skutečnost bude samozřejmě o něco střízlivější. Stačí nám pohled na sériovou novou Octavii, aby bylo jasné, že linie pontonu bude nižší, kola v poměru ke karoserii menší a příď méně agresivní.

Kromě liftbacku uvolnila Škoda také skicu nové Octavie RS Combi

Nejmarkatnějším viditelným rozdílem Octavie RS 2020 oproti obyčejným verzím je tradičně přední nárazník s velkými mřížkami. LED mlhovky jsou do nich zakomponované ve stejném duchu jako u dřívějšího provedení rychlé Octavie.

Pohled zezadu odhaluje malý spoiler na odtrhové hraně a také větrací otvory za zadními koly. Ty budou ale nejspíš jen naznačené. Černé provedení exteriérových detailů (maska, světla, spodní hrany nárazníků, prahů atd.) koresponduje s obrázkem, který se objevil loni v říjnu coby údajný únik z konfigurátoru:

Škoda Octavia nové generace se (ne)ukazuje na prvních neoficiálních fotkách
Přečtěte si také:

Škoda Octavia nové generace se (ne)ukazuje na prvních neoficiálních fotkách

Zatímco designové změny se nesou ve stejném duchu jako u dosavadní Octavie RS, malá revoluce se chystá pod kapotou. Nová Škoda Octavia RS IV bude po Superbu druhým modelem Škody, který nabídne plug-in hybridní pohon. V tomto případě zkombinuje přeplňovaný benzinový čtyřválec 1.4 TSI s elektromotorem. Systém dohromady vyprodukuje výkon 180 kW, tedy 245 koní, a rovných 400 Nm. Škoda Octavia RS 2020 údajně pokoří „stovku“ za sedm sekund a čistě na elektřinu by měla ujet 55 kilometrů. V nabídce by však měly zůstat i konvenční dvoulitry TSI a TDI.

Světová premiéra čeká Octavii RS i novou Octavii Scout na březnovém autosalonu v Ženevě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?