Škoda Karoq titul Car of the Year 2018 nezíská. Kdo z nominovaných aut postoupil?

13 nových názorů
Autor: Redakce

[su_label type="info"]TIP[/su_label] Galerii otevřete klepnutím na první obrázek

[su_label type="info"]TIP[/su_label] Galerii otevřete klepnutím na první obrázek

  • Anketa hledající nejlepší evropský automobil zná sedm finalistů 

  • Škoda Karoq nepostoupila 

  • Uspěla třeba Kia Stinger, Alfa Romeo Stelvio nebo Seat Ibiza 

Anketa Car of the Year 2018, tedy evropský automobil roku, postoupila do další fáze. Mezinárodní porota vybrala z původních 37 nominovaných vozů sedm finalistů. Radost tahle zpráva nepřinese kromě jiných ani Škodě, protože nový Karoq do finále nepostoupil.

Pro Škodu je tak letošní ročník opět zklamáním. Minulý rok totiž byl nominován Kodiaq, ale ani ten se do finále nedostal. Mimochodem, loni porota nepustila dále žádný koncernový vůz, takže smůlu měl také i Tiguan, Panamera nebo Ateca. Letos z koncernu VW uspěl alespoň nový Seat Ibiza (ale třeba sourozenecké Polo má smůlu) a Audi A8, přestože opět bylo nominovaných vozů koncernu VW více a to včetně nového Porsche Cayenne. Přehled všech postupujících najdete v přiložené galerii.

Doporučujeme: Zázraky se nedějí, českou anketu Auto roku vyhrál Kodiaq. Jak dopadly ostatní modely?

Mezinárodní porotu, kde má Česká republika jednoho zástupce, teď čeká další kolo hlasování. Vítěz bude vyhlášen 5. března v předvečer ženevského autosalonu. Škoda Karoq si pak může spravit chuť v rámci české ankety Auto roku. Poslední ročník vyhrál Kodiaq a pro ten nadcházející je Karoq hlavním favoritem.

satto66 (neregistrovaný)
Já jenom přidám komentář ,že jezdím 4 škodovkou a jaksi nevím a prakticky neznám servis(krom servisních prohlídek). O korejských autech se to říct úplně nedá a zkuste je potom někdy prodat. A nejlepší auto je ,které se nekazí. Všechny auta jsem měl jako funglovky.
Honza J. (neregistrovaný)
Designově se mi některá SUV líbí, jmenovitě např. Volva, nevadí mi ani takový F-pace a co teprve nominované Stelvio!! Poskočí mi mé automobilové srdce, když jej vidím na cestě... :) Baví mě ale 98% českého národa, jak bezmezně opěvuje tuzemské produkty... #sorryjako ale nepatřím mezi ně. Říct o těch "es ú vé s kvé" na konci, že jsou to pěkná auta, to bych toho člověka nejradši poslal na oční. Zezadu to má kufr promáčknutý, že to vypadá, jako by to někdo naboural (začlo to už s trojkovou "ofcí", pokud se nepletu) a boky useknuté jako maso sekáčkem od řezníka... Když ale opominu design, nacházím další "prohřešek" - vážně do takového auta strkají jenom 4hrnky max 2,0l? Really? Kde jsme... aha v downsizingové Evropě... Těším se, až ta auta budou po pár letech na odpis z důvodu nadměrného namáhání motoru a až lidi, kteří si to koupili, ve výsledku zjistí, že do auta investovali víc, než kdyby "nemysleli tolik na spotřebu" a koupili si něco normálního... :) (neříkám zrovma 5,7V8 Hemi, ale 1,4 TSI taky ne :D ) jen si to spočítejte..;) Pro mě je jediný vítěz - ALFA ROMEO STELVIO! Opravdové sportovně-užitkové vozidlo, které dokáže nadchnout jízdou a ohromit svými jízdními vlastnostmi. Nevidím tam pro něj soupeře.. Možná tak "seveřan" ... Budu hodně překvapen a zklamán zároveň, pokud to vyhraje nějaké jiné auto, než jedno z této dvojice.
Lojza (neregistrovaný)
Kokodak za meloun je předražená, karot je předražená...alfa je prý bomba...no řídil jsem í to jejich SU V a to není předražené? Já nevím, přijde mi to tak, že jakmile někdo napíše slovo Škoda tak je okamžitě kokot..je mi to docela jedno. Mám Scouta a jsem spokojený. Ani jedno že dvou SUV od Škody se mi nelíbí a říkal jsem si, že konečně se někomu nelíbí ten zadek, když tady bylo něco o zpěvu prdele....nez jsem zjistil že vše je jinak....a ty řeči o sockach se mi líbí...za 40.000 si koupí v bazaru BMW "ctyricelsedmrokustare" ale hlavně že mám bavo a ostatní jsou socky....to nemá cenu řešit ale ta SUV jsou od Skody opravdu obzvlaste nepovedene
Pavel (neregistrovaný)
Ty co tady krytyzujou skodu tak za prve se ani s jednim vozem nesvezli a za druhe možná maji jinou respektive korejskou znacku doma jako soukromy vuz a ejhle v praci najednou dostali novy sluzebni vuz znacky skoda a nemužou přenest přes srdce ze je to auto a ne doma zmineny korejec.
jakub (neregistrovaný)
To jde vidět kolik je tu odborníků kazdy kdo je rozumný preci rekne kazde auto ma sveho obdivovatele kdyby jste jely v kodiaq nebo karoq chtěl bych vidět kolika lidem by se to svezeni libilo a myslím že skoro kazdemu já osobně jsem jel v mnoha modelech kodiaq i mnoha karoq a pokaždé je to krasny svezení. Priznam se kodiaq mě osobně neoslovil je to pro mě veliké auto dost ale karoq to je špička samozdrejmě i kodiaq je špička Jde vidět že jsou tady tupci kteří raději koupí KIA a potom se nestačí divit po 50 tis km l jasně ono škoda něco stojí boužel to že lidi cinkali klíčemi aby se mohla republika rozkrást v bilionech je už písnička o něčem jiným. škoda je špičkové vozidlo za slušné peníze a myslím že to i jde vidět když mají němci ze škodovky strach.
driver (neregistrovaný)
Chlapáci, že to vůbec řešíte a stojí Vám to za komentáře. Mně se taktéž koncernové vozy nelíbí, jsou na jedno kopyto, nejhnusnější Q7 vajíčko, ostatní na jedno brdo /karoq x ateca/ a v šeru k nerozeznání od bMw X 1,2. :-) Kdo má koule jezdí v EVOQUE a odvážní dají třeba ALFU STELVIO, pokud je SUVčkář. A pokud chce ušetřit, může jit do OPEL, ten je nejvíce jiný:-).
Amerlock (neregistrovaný)
jj, ošklivá káčátka se pomalu přesunula z Asie do Česka. Kouknout na vozy KIA je celkem radost, kdežto Škoda se strnule drží tvarů o ničem. A to si bušíme do prsou, jak se v Boleslavi dělají už přes 100 let a to v Korei a Japonsku v té době lidé ještě lezli po stromech
Zdenda (neregistrovaný)
Nejvýstižnější komentář má "MUFLON"...:-),to jsem se od srdce zasmál..:-):-). Né,že bych někomu něco nepřál,ale osobně bych také karoq nezvolil,mezi jinými auty.Myslím,že s tímto designem je to krok zpět. Jen bych chtěl vidět,kdyby někdo umazal logo škoda a dal na net soutěž,okomentování co je to za značku /samozřejmě by vše muselo být před oficiálním odhalením/ Už vidím,jak by většina tipovala,že jde o asijskou/japonskou/ značku,že takové ošklivé linky umí udělat jen laciné značky atd.../pak bych to prozradil..to by bylo díveníčko:-) :-) Ještě mi vadí,jak každý vynáší třeba Kodiaq do nebe.Je to vlastně ostuda,protože jiné automobilky už mají podobný model i 17 a více let a je to normální,ale když vyjede škoda,máme si všichni sednout na zadek...a ještě je předražená,vždyť je to česká značka,proč není levnější než konkurence ze zahraničí??? Toť vše...přeji všem hezký večer
Pavel (neregistrovaný)
Nevím co kdo má proti škodě Kodiaq. Až si jí koupí může hodnotit. Ja jí mám a jsem spokojeny. Ty kecy, že Škoda učí prdel zpívat může jen napsat tupec co chce byt zajímavý. Dneska je úplně jedno jaký máš auto jedna firma dodává pro spoustu automobilek jak pro Mercedes BMV Kia Škoda.
Karel (neregistrovaný)
No nová Fabia je pěkná, Octavia také a Superb je krásný auto, ale ty jejich SUV to je fakt hnus fialovej velebnosti.
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?